Mercedes-Benz Unimog 423 pentru CNAIR

45 de vehicule multifuncționale Mercedes-Benz Unimog U423 a ajuns în posesia CNAIR. Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania și CTE Solution Utilaje Specializate au finalizat luna aceasta livrarea primei tranșe de vehicule alocate anului 2021.

Vehiculele sunt parte din cele 135 de vehicule contractate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Procedura publică de achiziție ai căror câștigători au fost cele două companii s-a derulat anul trecut. Ea prevede livrarea vehiculelor în trei tranșe, până la finalul anului 2023. Cea mai nouă generație de vehicule Unimog va fi folosită de catre CNAIR la nivel național pentru realizarea lucrărilor de întreținere a drumurilor.

Unimog, concept constructiv unic

Cu un concept constructiv unic, Unimog este un vehicul multifuncțional compact, ușor de manevrat. El se remarcă printr-o vizibilitate deosebită din postul de conducere asupra căii de rulare și echipamentelor atașate acestuia. Multitudinea de echipamente dedicate ce se pot atașa acestui vehicul și ușurinta interschimbării lor face ca Unimog să fie un vehicul foarte versatil. Și cu o eficiență crescută, prin folosirea lui 365 de zile pe an.

Unimog se remarcă prin tracțiunea integrală permanentă, garda la sol impresionantă și suspensia cu arcuri elicoidale. Una care oferă performanțe remarcabile atât în afara drumurilor consolidate cât și pe șosea.

„Există multe vehicule de legendă, însă cele mai multe dintre ele sunt deja acoperite de praful istoriei. Nu este cazul Mercedes-Benz Unimog. Lansat în vremuri dificile, imediat după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, indestructibilul Unimog a devenit una dintre legendele vii din industria auto. De aceea, cu atât mai mult ne bucurăm că autorități din România optează pentru acest vehicul. Unul care este vârf de lance al gamei Mercedes-Benz Special Trucks. În plus, anul 2021 reprezintă pentru Daimler Truck AG celebrarea a 75 de ani de existență a modelului Unimog. Și suntem mândri că în România marcăm acest moment prin demararea unui proiect de anvergură națională.”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.

Vehiculele livrate către CNAIR

Vehiculele livrate către CNAIR sunt echipate cu atașamente destinate lucrărilor de întreținere de vară și pentru deszăpezire. Mai precis:

  • braț de lucru multifuncțional Mulag MFK500
  • cap cositor vegetație Mulag TMK1200
  • cap cositor vegetație grosieră (pana la 60 mm) Mulag GMK1200
  • cap tăietor de crengi Mulag AWS2200
  • perie frontală Schmidt VKS26
  • lamă de zapadă Schmidt Cirron SL27
  • răspânditor de material antiderapant Schmidt B30.

“Multitudinea și varietatea echipamentelor denotă gradul ridicat de multifuncționalitate a acestui model. Suntem convinși că reprezentanțele locale ale C.N.A.I.R. vor profita de capacitățile deosebite ale acestor vehicule versatile. Și le vor pune la treabă, în beneficiul comunităților.” a declarat Andrei Dumitra, Director General CTE Solution – Utilaje Specializate.

Toate vehiculele și echipamentele beneficiază de garanție extinsă pentru trei ani.

În plus, în calitate de furnizori de servicii integrate, Mercedes-Benz Trucks & Buses și CTE Solution au asigurat instruirea operatorilor. Astfel este posibilă exploatarea optimă a vehiculelor și echipamentelor. Ca și reducerea costurilor de operare.

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania și Grupul CTE au o colaborare de lungă durată. CTE Solution este unul dintre partenerii carosieri autorizați ce furnizează soluții complete pentru reciclare, salubritate și construcții.

Adaugati comentariu