GLS își actualizează flota cu 120 de IVECO S-WAY LNG și Bio-LNG

GLS își actualizează flota cu 120 de autovehicule IVECO S-WAY LNG și Bio-LNG. GLS este una dintre cele mai importante companii de curierat rapid din Italia.

Achiziția este parte a angajamentului pentru sustenabilitatea mediului. Inițiativa face parte din programul certificat, „Climate Protect” și are ca obiectiv reducerea emisiilor cu până la 100%, până în 2025. Acest lucru va fi posibil prin folosirea vehiculelor eco-friendly, cu tracțiune electrică și hibridă. Acestea urmează să fie folosite atât pentru transporturi pe distanțe scurte, cât și pentru misiuni pe distanțe mai lungi.

„Acest proiect ambițios cu IVECO este parte din strategia noastră. Ne propunem să dotăm flota cu un procent de 40-50% de vehiculele cu un impact cât mai mic asupra mediului, până în 2025. Noi credem că tehnologia Bio-LNG poate avea un impact major, în industria noastră, prin reducerea emisiilor cu până la 95%. Motiv pentru care ne îndreptăm rapid și cu determinare către această direcție, cu suportul IVECO”, a declarat Klaus Schaedle, Director regional la GLS.

Noile vehicule înlocuiesc modelele diesel din flota GLS

Noile vehicule IVECO S-WAY vor înlocui o flotă de vehicule diesel din parcul GLS. Aceasta este realizată în proporție de 70% din modele Euro VI și 30% Euro V. Obiectivul noii flote este acela de a avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului. Iar rezultatul este reducerea emisiilor cu aproape 7.300 tone de CO2.

„Angajamentul GLS este o dovadă a faptului că sectorul transporturilor este momentan într-o dezvoltare sustenabilă. Suntem onorați să fim alături de GLS în misiunea lor. Biometanul are avantaje ecologice și economice, generând produse secundare valoroase. Amintim bio-CO2, care poate fi refelosit în industria alimentară și biofertilizant, care poate fi folosit în sectorul agricol. Vehiculele IVECO alimentate cu biometan sunt soluția prezentului pentru viitorul planetei noastre”, a declarat Fabrizio Buffa, IVECO Italy Market Alternative Propulsions Manager.

Dintr-o analiză internă reiese faptul că înlocuirea a 745 de vehicule diesel cu vehicule electrice încărcate cu energie 100% regenerabilă, echivalează cu plantarea a 146.000 de copaci, care acoperă o suprafață echivalentă cu 487 terenuri de fotbal. Cu biometan, această valoare crește exponențial, atingând o reducere a CO2 cu până la 78.000 de tone, echivalentul a 1,5 milioane de copaci.

Adaugati comentariu