Mercedes-Benz reia producția în Germania la 20 aprilie

Mercedes-Benz plănuiește să restarteze producția la fabricile sale din Germania la 20 aprilie, după săptămâni bune de întrerupere cauzate de pandemia Covid-19.
Mercedes-Benz reia producția în Germania la 20 aprilie

Reînceperea coordonată a producției se va implementa în câteva fabrici selectate. Astfel, de la 20 aprilie, Mercedes va începe producția în fabricile de camioane, autobuze și utilitare, dar și în fabricile de motoare de autoturisme din Germania și fabricile de autoturisme din Sindelfingen și Bremen.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Germania a introdus măsuri stricte de siguranță. Printre acestea se numără inclusiv interzicerea grupurilor mai mari de două persoane în spațiile publice. Măsurile au fost introduse la începutul lunii martie și au devenit mai stricte de la 22 martie. Ele sunt valabile până la 19 aprilie inclusiv.

Deși Daimer plănuiește reînceperea producției, compania vrea să mențină programul redus de lucru cel puțin până la 30 aprilie. Măsura afectează majoritatea producției, dar și funcțiile din administrație.

Harald Wilhelm, membru în Consiliul de Administrație al Daimler AG responsabil pentru Finanțe și Control, a declarat recent că impactul economic total al pandemiei nu poate fi deocamdată evaluat cu destulă acuratețe. Oficialul a mai spus că Daimler este bine poziționată pentru a rezista acestei crize.

Citește și:

Test noul Actros: Maxitehnicus

Test Mercedes-Benz eCitaro: e(x)Citant

Test Setra S 519 HD: GT de talie mare

Test: Cât consumă noul Sprinter cu tracțiune față

Test drive Mercedes-Benz V 300 d 4Matic Exclusive

Adaugati comentariu