Noi posibilități de încărcare pentru eCitaro
Home Autobuze Noi posibilități de încărcare pentru eCitaro
AutobuzeTehnologie

Noi posibilități de încărcare pentru eCitaro

68

În pregătirea lansării de piață a unor noi posibilități de încărcare pentru autobuzul electric eCitaro, Daimler Buses a echipat fabrica din Mannheim cu o stație centrală de încărcare de mare putere.Noua stație poate fi folosită pentru a încărca noua versiune eCitaro cu pantograf. O trăsătură specială a noii stații este că dispozitivele de încărcare sunt suspendate la o înălțime de aproximativ 5 metri deasupra solului. Stația servește la încărcarea lui eCitaro ca parte a proceselor de producție și înainte de livrarea către clienți. În plus, așa vor fi testate noile posibilități de încărcare, noile protocoale de comunicare și noile echipamente hardware. În plus, infrastructura se poate extinde după necesități.

Stația este compatibilă cu toate tehnologiile obișnuite de încărcare: prin cablu la 150 kW, încărcare rapidă prin pantograful montat pe plafon la 300 kW sau încărcare rapidă la 300 kW prin intermediul unor șine de încărcare instalate permanent pe plafon. În jargonul tehnic, această ultimă tehnologie se numește pantograf inversat.

Toate cele patru locuri de parcare dispun de posibilități de încărcare prin cablu a autobuzelor eCitaro. Prin utilizarea lor, bateriile pot fi încărcate la o putere de 150 kW. Două dintre locurile de parcare dispun și de tehnologii de încărcare rapidă, la 300 kW: una prin pantograf, iar a doua prin pantograf inversat. Puterea totală a stației este de 1,2 megawatt.

Cum spațiul disponibil într-o fabrică de autobuze este restrâns, Mercedes-Benz a decis să mute instalațiile de încărcare la un etaj superior. Este o ideea pe care o folosesc și multe companii de transport. Ea nu economisește doar spațiu, ci și protejează instalațiile de accidentele ce pot apărea la manevrarea autobuzelor. Stația de încărcare este situată imediat în spatele halei de livrări.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...