MAN dezvoltă două soluții diferite pe bază de hidrogen
Home Camioane MAN dezvoltă două soluții diferite pe bază de hidrogen
CamioaneTehnologie

MAN dezvoltă două soluții diferite pe bază de hidrogen

45

MAN Truck & Bus lucrează la dezvoltarea unor soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2 și va oferi vehicule electrice și pe hidrogen. Pe lângă alimentarea celulelor de combustie, hidrogenul va fi folosit și drept carburant în motoare cu combustie.MAN Truck & Bus are deja în gamă o serie de vehicule comerciale electrice: autobuzul urban Lion’s City E, utilitara eTGE, precum și camionul eTGM. MAN a anunțat deja că viitoarea generație de camioane 100% electrice va fi disponibilă începând din 2023.

În afara dezvoltării rapide a tehnologiei cu baterii (BEV), hidrogenul reprezintă o opțiune în ceea ce privește transportul pe distanțe lungi. Primele prototipuri MAN vor fi construite și vor începe testele la începutul anului viitor.

Avantajele oferite de această tehnologie sunt evidente. Pe de-o parte, această formă de mobilitate electrică este prietenoasă cu mediul, deoarece pila de combustie emite în atmosferă doar vapori de apă. Pe de altă parte, autonomia este de aproximativ 800 de kilometri, suficient de mare pentru un camion de mare tonaj care transportă marfă pe drumurile din Europa.

Motorul cu combustie alimentat cu hidrogen reprezintă o soluție robustă, care poate fi implementată rapid, datorită unor soluții deja existente. El poate deveni o soluție de trecere spre forme alternative de propulsie.

MAN Truck & Bus a programat deja o serie de teste practice pentru 2023 și 2024, împreună cu o serie de clienți tradiționali, obiectivul fiind de a testa întregul ecosistem pe bază de hidrogen în logistica de transport. Testele se vor desfășura cu operatori din regiunea Bavaria, care beneficiază de susținerea autorităților pentru dezvoltarea infrastructurii necesare de alimentare. De asemenea, MAN a demarat și o serie de colaborări cu universități tehnice din Germania pentru a găsi soluții inovatoare în această direcție.

„Tratăm responsabilitatea noastră față de mediu și întreaga societate cu maximă seriozitate, așa că toate departamentele de cercetare și dezvoltare MAN lucrează acum la capacitate maximă pentru dezvoltarea sistemelor pe bază de combusitbili alternativi. Sunt sigur că soluțiile noastre vor fi cu adevărat inovatoare. Hidrogenul reprezintă o soluție interesantă, dar și infrastructura trebuie dezvoltată în același timp”, a spus Dr. Frederik Zohm, membru executiv în cadrul departamentului Cercetare și Dezvoltare al MAN Truck & Bus.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...