Grevă generală în transporturi și logistică în Italia, pe 23 Octombrie

Grevă generală în transporturi și logistică în Italia, pe 23 Octombrie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în cursul zilei de vineri, 23 octombrie 2020, mai multe organizații sindicale vor organiza o grevă generală care ar putea afecta serviciile publice și private în domeniul transporturilor. Sunt posibile perturbări la nivelul transportului feroviar, rutier, aerian, maritim și la nivelul transportului public din principalele orașe italiene.

Pentru mai multe informații cu privire la serviciile afectate, cetățenii români sunt rugați să consulte site-ul Ministerului Infrastructurii și Transporturilor (http://www.mit.gov.it/), precum și site-urile oficiale ale companiilor de transport cu care intenționează să călătorească. În cazul pasagerilor care călătoresc cu avionul, se recomandă consultarea informațiilor existente pe site-urile aeroporturilor și contactarea companiilor aeriene.

Este de așteptat ca această grevă generală să oprească toate transporturile din Italia, dar și funcționarea depozitelor. Chemarea la grevă s-a făcut deoarece contractul colectiv de muncă pentru sectoarele de transport de mărfuri, logistică și expediții, care a expirat în Decembrie 2019, nu a fost încă reînnoit, din cauza crizei sanitare.

Sindicaliștii cer, printre altele, salarii mai mari și condiții mai bune pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. De exemplu, sindicaliștii din logistică cer ca salariul de bază să fie de cel puțin 1.000 de euro. De asemenea, se cere ca orele petrecute cu naveta să fie incluse în programul de lucru.

Adaugati comentariu