FUSO prezintă conceptul eCanter SensorCollect
Home Camioane eCanter SensorCollect, camion concept cu operare de la distanță
CamioaneTehnologie

eCanter SensorCollect, camion concept cu operare de la distanță

25

FUSO, subsidiara Daimler Trucks din Japonia, a prezentat în cadrul evenimentului Future Innovation Lab camionul concept eCanter SensorCollect, care a făcut și o demonstrație la sediul din Kawasaki.Conceptul FUSO eCanter SensorCollect este un camion de gunoi bazat pe modelul electric eCanter. Noutatea este că operatorul poate controla camionul din afara acestuia, întreaga operațiune devenind mai eficientă. Controlul se face wireless, prin intermediul unei interfețe HMI (Human Machine Interface).

Echipat cu sistem LiDAR, senzori ulreasonici și un sistem GPS de mare precizie, camionul poate efectua în siguranță comenzile transmise de la distanță, detectând oamenii și obiectele din vecinătate. Printre comenzile care se pot efectua se numără urmărirea operatorului, oprirea, evitarea obstacolelor și oprirea imediată în cazul pericolului de impact.

FUSO eCanter este primul camion electric ușor produs în serie mică. Peste 160 de vehicule operează în prezent în Japonia, Europa și SUA. În Europa, FUSO eCanter este folosit în 11 orașe din Germania, Marea Britanie, Franța, Portugalia, Irlanda, Olanda și Danemarca.

Cu o autonomie de 100 km, vehiculul de 7,49 tone îndeplinește cu ușurință cerințele clienților pentru distribuție urbană pe distanțe scurte. Sistemul de propulsie este compus dintr-un motor electric care dezvoltă 129 kW (cuplu maxim 390 Nm) și șase pachete de baterii litiu-ion de voltaj înalt (fiecare de 420 V și 13,8 kWh). La stațiile de încărcare rapidă este posibilă reîncărcarea completă în doar o oră și jumătate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...