FUSO prezintă conceptul eCanter SensorCollect
Home Camioane eCanter SensorCollect, camion concept cu operare de la distanță
CamioaneTehnologie

eCanter SensorCollect, camion concept cu operare de la distanță

7

FUSO, subsidiara Daimler Trucks din Japonia, a prezentat în cadrul evenimentului Future Innovation Lab camionul concept eCanter SensorCollect, care a făcut și o demonstrație la sediul din Kawasaki.Conceptul FUSO eCanter SensorCollect este un camion de gunoi bazat pe modelul electric eCanter. Noutatea este că operatorul poate controla camionul din afara acestuia, întreaga operațiune devenind mai eficientă. Controlul se face wireless, prin intermediul unei interfețe HMI (Human Machine Interface).

Echipat cu sistem LiDAR, senzori ulreasonici și un sistem GPS de mare precizie, camionul poate efectua în siguranță comenzile transmise de la distanță, detectând oamenii și obiectele din vecinătate. Printre comenzile care se pot efectua se numără urmărirea operatorului, oprirea, evitarea obstacolelor și oprirea imediată în cazul pericolului de impact.

FUSO eCanter este primul camion electric ușor produs în serie mică. Peste 160 de vehicule operează în prezent în Japonia, Europa și SUA. În Europa, FUSO eCanter este folosit în 11 orașe din Germania, Marea Britanie, Franța, Portugalia, Irlanda, Olanda și Danemarca.

Cu o autonomie de 100 km, vehiculul de 7,49 tone îndeplinește cu ușurință cerințele clienților pentru distribuție urbană pe distanțe scurte. Sistemul de propulsie este compus dintr-un motor electric care dezvoltă 129 kW (cuplu maxim 390 Nm) și șase pachete de baterii litiu-ion de voltaj înalt (fiecare de 420 V și 13,8 kWh). La stațiile de încărcare rapidă este posibilă reîncărcarea completă în doar o oră și jumătate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...