eCanter SensorCollect, camion concept cu operare de la distanță

FUSO, subsidiara Daimler Trucks din Japonia, a prezentat în cadrul evenimentului Future Innovation Lab camionul concept eCanter SensorCollect, care a făcut și o demonstrație la sediul din Kawasaki.
FUSO prezintă conceptul eCanter SensorCollect

Conceptul FUSO eCanter SensorCollect este un camion de gunoi bazat pe modelul electric eCanter. Noutatea este că operatorul poate controla camionul din afara acestuia, întreaga operațiune devenind mai eficientă. Controlul se face wireless, prin intermediul unei interfețe HMI (Human Machine Interface).

Echipat cu sistem LiDAR, senzori ulreasonici și un sistem GPS de mare precizie, camionul poate efectua în siguranță comenzile transmise de la distanță, detectând oamenii și obiectele din vecinătate. Printre comenzile care se pot efectua se numără urmărirea operatorului, oprirea, evitarea obstacolelor și oprirea imediată în cazul pericolului de impact.

FUSO eCanter este primul camion electric ușor produs în serie mică. Peste 160 de vehicule operează în prezent în Japonia, Europa și SUA. În Europa, FUSO eCanter este folosit în 11 orașe din Germania, Marea Britanie, Franța, Portugalia, Irlanda, Olanda și Danemarca.

Cu o autonomie de 100 km, vehiculul de 7,49 tone îndeplinește cu ușurință cerințele clienților pentru distribuție urbană pe distanțe scurte. Sistemul de propulsie este compus dintr-un motor electric care dezvoltă 129 kW (cuplu maxim 390 Nm) și șase pachete de baterii litiu-ion de voltaj înalt (fiecare de 420 V și 13,8 kWh). La stațiile de încărcare rapidă este posibilă reîncărcarea completă în doar o oră și jumătate.

Adaugati comentariu