Karsan își expune modelele electrice la Busworld Europe
Home Autobuze Karsan își expune modelele electrice la Busworld Europe
Autobuze

Karsan își expune modelele electrice la Busworld Europe

41

Producătorul turc de autobuze Karsan își expune modelele electrice la prima ediție Busworld Europe desfășurată la Bruxelles, care și-a deschis azi porțile.Modelele Jest Electric și Atak Electric, proiectate și produse în urma unei colaborări între Karsan și BMW, au atras atenția vizitatorilor Busworld. Karsan este prima companie din Turcia care a dezvoltat două vehicule electrice și a început producția de serie a acestora.

”Până în prezent am livrat peste 40 de unități Jest Electric, în țări precum Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Spania, Portugalia, România și Slovacia. Recent am intrat și pe piața sud-americană. Cu autonomia sa de 300 km, Atak Electric a atras și el atenția unor companii din Franța, România, Bulgaria, Lituania, Germania și Italia. Prima comandă a venit de la prima companie care oferă transport public electric în Paris. Această companie achiziționase în trecut și modelul Jest Electric, iar noua comandă demonstrează satisfacția pentru produsele și serviciile Karsan. Iar în curând anticipăm un set de comenzi pentru Atak Electric”, a declarat Okan Baş, CEO al Karsan.

Despre Karsan Electric

Motorul lui Atak Electric dezvoltă 230 kW și 2.400 Nm, fiind alimentat de 5 pachete de baterii de câte 44 kWh, pentru un total de 220 kWh. Modelul de puțin peste 8 metri lungime are o autonomie de 300 km, unică în clasa sa. La prelungirea autonomiei participă și sistemul de recuperare a energiei. Bateriile pot fi încărcate în 3 ore la curent alternativ și în 3 ore cu un încărcător rapid.

Spre deosebire de Jest Electric, care a preluat designul versiunii diesel, Atak Electric a lansat și noul design al gamei Atak, cu o parte frontală și posterioară complet noi, lumini de zi LED și stopuri LED în standard. Și interiorul este foarte modern, cu un ecran tacil de 10,1 inci pentru sitemul multimedia, un panou de instrumente digital de 12,3 inci, pornire fără cheie, router WiFi integrat și porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice ale pasagerilor.

Atak Electric are o capacitate de 52 de pasageri, cu versiuni de 18+4 sau 21+4 scaune (fixe+pliabile). Spațiul șoferului este de asemenea foarte confortabil, cu volan îmbrăcat în piele, parbriz panoramic, aer condiționat și toate datele despre vehicul prezentate pe panoul de bord digital.

Despre Jest Electric

Jest Electric este un model de 6 metri lungime, cu podea joasă, echipat cu motor de 170 CP și 290 Nm. Modelul poate fi echipat cu unul sau două pachete de baterii BMW de câte 44 kWh, pentru o autonomie de până la 210 km. Interiorul dispune și el de un tablou de instrumente complet digital, ecran tactil de 10,1 inci pentru sistemul multimedia, pornire fără cheie, porturi USB și opțional router WiFi. Modelul este ideal pentru orașele mici, cu străzi înguste, eventual cu urcări, datorită dimensiunilor compacte și a performanțelor motorului electric.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...