Karsan a livrat 20 de autobuze electrice la Dej

Producătorul turc Karsan a livrat 20 de autobuze electrice către municipalitatea orașului Dej: 14 unități Atak Electric și 6 modele Jest Electric.
Modelele electrice Karsan la expoziția RNTP

Livrarea vine după ce Karsan a câștigat o licitație finanțată prin Fondul de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene. Karsan este un producător în creștere în Europa pe segmentul de autobuze electrice, datorită soluțiilor sale moderne pentru transport public: Jest Electric și Atak Electric.

Compania a livrat frecvent în Europa modelele sale electrice. Recent, Karsan, împreună cu distribuitorul său în România, Anadolu ROM, a livrat în orașul Dej 14 autobuze electrice Atak Electric și 6 Jest Electric.

Atak Electric este un autobuz cu emisii zero de 8 metri lungime. Cu un motor electric de 230 kW ce dezvoltă un cuplu de 2.500 Nm, modelul oferă o experiență foarte dinamică pentru șofer. Cu o capacitate totală de stocare de 220 kWh, obținută din 5 pachete de baterii de câte 44 kWh dezvoltate de BMW, Atak Electric oferă o autonomie de până la 300 km. Bateriile pot fi încărcate în 5 ore la curent alternativ și în 3 ore la încărcătoare rapide.

Modelul Jest Electric de 6 metri lungime se remarcă prin designul compact și manevrabilitate. El este echipat cu un motor electric BMW de 135 kW și 290 Nm. Capacitatea bateriilor BMW poate fi de 44 au 88 kWh, pentru o autonomie de până la 210 km.

Adaugati comentariu