MAN prezintă o axă față de 10 tone pentru camioane cu macara
Home Camioane MAN prezintă o axă față de 10 tone pentru camioane cu macara
CamioaneVehicule speciale

MAN prezintă o axă față de 10 tone pentru camioane cu macara

114

Noua generație de camioane MAN dispune acum și de o axă față de 10 tone, dezvoltată special pentru camioanele cu macara de mare capacitate.Cererea pentru camioane cu macara crește constant, astfel de vehicule fiind utilizate pentru misiuni care în trecut necesitau o macara mobilă. Camionul cu macara are avantajul că este mai compact și poate fi mutat mai ușor de pe un șantier pe altul.

De aceea, MAN oferă pe noile camioane specializate TGS și TGX cu 3 și 4 axe posibilitatea de a comanda o axă față de 10 tone. Până acum, capacitatea axei față pentru astfel de vehicule era de 9 tone. Noua axă permite montarea unor macarale cu o capacitate de încărcare sau o înălțime maximă mai mari.

De exemplu, macaraua montată poate ridica 650 kg (echivalentul a 13 saci de ciment) până la o înălțime de 29 de metri. Pe un camion cu o axă față de 9 tone poate fi montată o macara ce ridică 420 kg până la maximum 25 de metri.

Noua axă față de 10 tone este utilă și în alte aplicații, precum deszăpezire cu pluguri montate în partea din față. Axa este disponibilă pentru șasiurile MAN TGS și MAN TGX 6×4 și 8×4, cu orice cabină. În funcție de preferințele clienților sau specificațiile tehnice, un cadru cu grosime de 9,5 mm sau inserții metalice suplimentare pot contribui la creșterea rigidității și a capacității de încărcare.

De asemenea, sistemul de evacuare, rezervoarele de carburant și AdBlue, rezervorul de aer comprimat sau bateriile pot fi mutate din fabrică, pentru a face loc pe șasiu pentru sistemele hidraulice necesare macaralei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...