Iveco se impune în Campionatul European de curse cu camioane

Iveco a triumfat în Campionatul European de curse cu camioane (FIA ETRC 2018) atât la piloți, prin Jochen Hahn, cât și la echipe, prin The Bullen of Iveco Magirus.

Iveco s-a încoronat în FIA European Truck Racing Championship 2018 după Marele Premiu de la Le Mans, cu o săptămână înaintea încheierii unui sezon pe care l-a dominat copios, cu 14 victorii înregistrate. Ultimul Mare Premiu al anului va avea loc la Jarama (Spania, 6-7 octombrie).

Producătorul italian a fost sponsor tehnic al echipei The Bullen of Iveco Magirus, un parteneriat între echipele Hahn Racing și Schwabentruck. Hahn Racing a concurat pe camioane Stralis pentru al doilea an consecutiv, în timp ce Schwabentruck reprezintă marca Iveco de 9 ani.

Vedeta echipei, Jochen Hahn, a câștigat al cincilea său titlu european și primul alături de Iveco. La primul ei sezon ca lider al echipei Schwabentruck, Stephanie Halm ocupă în prezent locul 6 la general, dar mai poate urca după ultima cursă din sezon. Performanțele celor doi au făcut ca The Bullen of Iveco Magirus să se impună în clasamentul pe echipe.

”Piloții noștri au câștigat 3 din cele 4 curse și au mai fost de încă 3 ori pe podium. Iveco este un campion atât pe șosea, cât și pe circuit. Avem un camion foarte competitiv și fiabil, care încă o dată a arătat că este capabil să concureze la cel mai înalt nivel pe circuit, la fel ca atunci când este utilizaat de clienți”, a declarat Pierre Lahutte, președintele Iveco.

Iveco a susținut echipa cu două modele Stralis 440E56XP-R, cu o greutate de doar 5,3 tone, echipate cu motoare Iveco Cursor 13 care dezvoltă 1.180 CP și un cuplu maxim mai mare de 5.000 Nm. Vehiculele sunt proiectate și echipate special pentru a atinge 160 km/h, viteza maximă permisă de regulament.

Adaugati comentariu