WDP Romania
Home Logistică WDP anunță investiții de 75 de milioane de euro în România
Logistică

WDP anunță investiții de 75 de milioane de euro în România

48

WDP anunță o serie de investiții, cu o valoare totală de aproximativ 75 de milioane de euro, pentru 4 proprietăți aflate în 3 locații diferite din România, prin dezvoltare și prin achiziție pentru clienți noi și pentru clienți existenți. WDP estimează un randament inițial brut de închiriere de aproximativ 8,5% pentru aceste noi tranzacții.

După finalizarea acestui nou pachet de investiții, valoarea totală a portofoliului imobiliar WDP în România va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel, de valoare de 500 de milioane de euro (sau 15% din portofoliul total al WDP) până la sfârșitul anului 2019.

METRO ȘI LPP OPTEAZĂ PENTRU WDP

În locația sa actuală din Ștefăneștii de Jos, de lângă București, WDP va începe construcția a două noi depozite, cu suprafață totală de aproximativ 80.000 mp. Aceste imobile se dezvoltă pe parcela care a fost achiziționată la sfârșitul anului 2017.

Noua clădire, cu o suprafață totală de 58.000 mp, este un nou depozit de logistică alimentară pentru Metro. Clădirea va fi finalizată în etape, până la începutul anului 2020 și va cuprinde atât o zonă de depozitare fără temperatură controlată, cât și o zonă de depozitare cu răcire și congelator, pentru distribuirea produselor alimentare. Metro semnează un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru această locație.
În plus, se dezvoltă un nou centru de distribuție de peste 22.000 mp, având livrarea în al doilea trimestru al anului 2019, care va găzdui activitățile de e-commerce ale specialistului LPP în îmbrăcăminte. LPP a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru această locație. WDP prevede pentru aceste proiecte un buget de investiții de aproximativ 43 de milioane de euro.

Anterior, WDP a dezvoltat și închiriat centre de distribuție în această locație pentru Decathlon și Carrefour, care împreună reprezintă o suprafață de aproximativ 49.000 mp. În plus, parcul WDP Ștefăneștii de Jos permite alte dezvolțări ulterioare.

Parcul WDP din Ștefăneștii de Jos se află la intersecția șoselei de centură București cu autostrada A3, care face legătura între capitală și nordul țării, într-un sector cu o creștere a puterii de cumpărare și, prin urmare, este o bază excelentă pentru e-fullfilment, e-commerce, servicii de logistică și distribuție. Această locație este de asemenea interesantă pentru comercianții din domeniul alimentar. Anterior, de exemplu, Mega Image (filiala din România a Ahold Delhaize) și-a concentrat activitatea de distribuție în această regiune.

PARCUL LOGISTIC WDP DIN CLUJ-NAPOCA

WDP a achiziționat un depozit existent în această locație cu o suprafață de aproximativ 33.000 mp. Contractul de închiriere cu Profi are un termen rezidual de zece ani. Retailerul își va extinde parteneriatul cu WDP în acest fel după utilizarea anterioară a unui nou centru de distribuție frigorifică în această locație. La urma urmei, lanțul de supermarketuri Profi își centralizează serviciile de vânzare de fructe și legume pentru regiunea Transilvania. În plus, Profi închiriază, de asemenea, un depozit nou de la WDP în Roman.

Prin această achiziție WDP devine proprietarul întregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 mp) și se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese și KLG au, de asemenea, o clădire WDP aici. Bugetul de investiții pentru această achiziție se referă la aproximativ 22 de milioane de euro.

URSUS BREWERIES ÎN BUZĂU

De asemenea, WDP anunță construirea unui nou depozit pentru Ursus Breweries, una unul dintre cele cei mai mari fabrici producători de bere din România. Ursus Breweries își va aproviziona clienții din capitală din depozitul de la Buzău. Noul centru de distribuție, de aproximativ 20.000 mp, este situat lângă fabricile de bere existente și este închiriat pentru o perioadă de zece ani. Bugetul de investiții pentru WDP este de aproximativ 10 milioane de euro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...