Iveco S-Way cu camere video în locul oglinzilor

La ceva mai mult de un an de la lansare, Iveco S-Way a fost surprins într-o postură inedită: fără oglinzi laterale, care au fost înlocuite cu camere video.
Iveco S-Way cu camere video în locul oglinzilor

Imaginea a fost prezentată de site-ul publicației olandeze BigTruck. Articolul precizează doar că imaginea a fost trimisă de un cititor, fără să spună locul sau când a fost făcută fotografia. Cel mai probabil, Iveco testează acest sistem cu camere video pentru o viitoare evoluție a modelului S-Way.

Iveco S-Way cu camere video în locul oglinzilorDin imagine se vede că sistemul este foarte diferit de MirrorCam, primele camere video folosite în locul oglinzilor laterale pe un camion de serie, la noua generație Mercedes-Benz Actros. Astfel, se pare că soluția Iveco este un braț rigid compact, față de cel flexibil și chiar pliabil de la Mercedes.

Și poziționarea camerelor este diferită: cele folosite de Iveco sunt montate imediat sub parasolar, nu deasupra ușilor, ca în cazul Mercedes. Ele ies foarte puțin în exterior, reducând foarte mult riscul de deteriorare prin impact. Aceasta este una dintre principalele temeri ale șoferilor legate de sistemul MirrorCam de la Mercedes. În plus, se pare că Iveco a optat pentru a înlocui și oglinzile pentru colțul pasagerului cu camere video.

Folosirea camerelor video în locul oglinzilor laterale ale camioanelor este o soluție ce pare că va fi aplicată la scară largă în viitorul apropiat. MAN a anunțat la lansarea noului TGX că un sistem de camere video va fi disponibil opțional ulterior. De asemenea, DAF testează pentru noua generație de cabine și un sistem de camere video.

Adaugati comentariu