Vaccinul anti-covid nu există încă, dar se știe că va fi greu de transportat

Toată lumea medicală este concentrată în prezent pe dezvoltarea unui soluții viabile împotriva pandemiei de coronavirus. Dar deși nu există încă, vaccinul anti-covid va fi greu de transportat, din cauza temperaturilor de stocare de până la -80 de grade Celsius.
Vaccinul anti-covid nu există încă, dar se știe că va fi greu de transportat

Marii producători de medicamente fac ultimele pregătiri, vaccinul anti-covid fiind așteptat undeva în vara viitoare. Dar chiar după validarea și producerea sa în masă, provocarea nu se va încheia. Stocarea și transportul în anumite părți ale lumii va fi o mare problemă, din cauza temperaturilor reduse la care vaccinul rămâne viabil, de până la -80 de grade Celsius.

Compania germană de logistică Deutsche Post spune că distribuția unui eventual vaccin în mari părți din Africa, America de Sud, Asia și nu numai va necesita măsuri extraordinare, pentru a menține vaccinul bazat pe tehnologia mRNA la temperaturi arctice.

Dintre cele 33 de vaccinuri aflate în prezent în faza de testare, cele mai avansate sunt de tipul mRNA. Acestea ar putea necesita o răcire de până la -80 de grade Celsius, care va fi o problemă în țările mai puțin dezvoltate sau în zonele izolate.

De aceea, o nouă provocare pentru producători va fi ca vaccinurile să poată fi transportate la temperaturi mai puțin reduse, pentru a rezista unui tranzit mai lung.

”Estimăm că 10 miliarde de doze de vaccin vor trebui să fie distribuite la nivel global, inclusiv în zone care nu au acces la autostrăzi din 10 în 10 km”, a declarat pentru Reuters Katja Busch, Chief Commercial Officer al Deutsche Post DHL.

Compania de logistică estimează că, și dacă temperatura de transport a vaccinului va fi scăzută la -8 grade Celsius, el va putea ajunge în condiții bune la doar 70% din populația lumii.

Adaugati comentariu