H2Accelerate: colaborare între Daimler, IVECO, OMV, Shell și Volvo pentru promovarea camioanelor cu hidrogen

Daimler Truck AG, IVECO, OMV, Shell și Volvo Group au semnat azi parteneriatul H2Accelerate, prin care se angajează să lucreze împreună pentru a ajuta la crearea condițiilor pentru folosirea în masă a camioanelor alimentate cu hidrogen în Europa.
H2Accelerate: colaborare între Daimler, IVECO, OMV, Shell și Volvo pentru promovarea camioanelor cu hidrogen

Tot mai multe guverne și afaceri se aliniază la o viziune comună pentru un sistem energetic fără emisii. Participanții H2Accelerate cred că hidrogenul este un carburant esențial pentru decarbonizarea sectorului de camioane.

Este de așteptat ca folosirea la scară largă a camioanelor alimentate cu hidrogen să creeze noi industrii: facilități ecologice de producție a hidrogenului, sisteme de distribuție de hidrogen, o rețea de stații de alimentare de mare capacitate și producția de camioane alimentate cu hidrogen.

Semnatarii H2A cred că investiții sincronizate în acest secor în acest deceniu vor crea condițiile pentru folosirea la scară largă a camioanelor cu hidrogen în transportul greu. Se estimează că startul îl vor da grupuri de clienți deciși să facă o trecere timpurie la camioanele cu hidrogen. Aceste flote vor opera în grupuri regionale, situate de-a lungul coridoarelor cu o acoperire bună a stațiilor de realimentare. În timpul acestui deceniu este de așteptat ca aceste grupuri regionale să poată fi interconectate, pentru a forma o adevărată rețea pan-europeană.

Faza 1: primele stații și camioane

  • volume de vânzări de sute de camioane
  • peste 20 de stații de alimentare de mare capacitate
  • validarea conceptului de stație de mare capacitate
  • locații selectate

Faza 2: acoperire în toată Europa

  • după 2025: atingerea unor volume de vânzări de mii de unități pe an
  • depășire rapidă a bornei de 10.000 de camioane
  • acoperire largă pe coridoarele de tranzit majore
  • stații de mare capacitate fiabile

În toată această perioadă va fi necesar sprijinul din sectorul public. Participanții H2Accelerate vor lucra împreună pentru a căuta fonduri pentru proiecte pre-comerciale. În paralel, semnatarii angajamentului vor căuta sprijinul factorilor de decizie pentru a promova un mediu care să încurajeze producția în masă a camioanelor alimentate cu hidrogen.

Adaugati comentariu