Solaris a produs autobuzul cu numărul 20000
Home Autobuze Solaris a produs autobuzul cu numărul 20000
Autobuze

Solaris a produs autobuzul cu numărul 20000

59

Autobuzul Solaris cu numărul 20000 a ieșit recent pe porțile fabricii din Bolechowo, lângă Poznan. Vehiculul aniversar este un autobuz electric articulat Urbino pentru operatorul MZA din Varșovia, ultimul dintr-o comandă de 130 de vehicule livrate în capitala Poloniei.Solaris este una dintre mărcile ”tinere” din Europa, producând autobuze din 1996. Ieri, autobuzul Solaris cu numărul 20000 a ieșit pe străzile din Varșovia: un Urbino 18 Electric, silențios și fără emisii. MZA este și cel mai mare client Solaris, cu peste 1.200 de autobuze comandate până acum, inclusiv 150 electrice.

”Dacă te uiți la prima și cea mai nouă generație Solaris, vei observa progresul enorm făcut în această perioadă în transportul public. Nu este vorba de design, deși și acest capitol a evoluat impresionant. Pentru Solaris, cea mai mare schimbare din ultimele două decenii este legată de tranziția către sistemele de propulsie curate”, a declarat Javier Calleja, CEO of Solaris.

Deși este un producător tânăr, Solaris are o tradiție importantă în sistemele de propulsie electrică. Din 2001, compania a produs peste 1.600 de troleibuze Trollino, fiind lider european în acest segment. 2006 a marcat o nouă bornă pentru Solaris: lansarea lui Urbino hybrid, primul autobuz hibrid produs în serie în Europa. În 2011, compania a prezentat modelul Urbino electric, moment din care Solaris a investit în special în tehnologia cu emisii zero.

În prezent, Solaris produce peste 1.500 de autobuze anual. Dintre acestea, aproape jumătate au sisteme de propulsie electrică. În primele 3 trimestre din 2020, Solaris a fost cel mai mare producător de autobuze electrice cu baterii din Europa. Cele 20.000 de autobuze Solaris produse până acum au fost vândute în 32 de țări din Europa și nu numai.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutobuzeNoutatiRutierTransportatori

Nou parteneriat între FlixBus și Christian Tour

FlixBus și Christian Tour au anunțat semnarea unui parteneriat prin care agenția...

AutobuzeNoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...