O nouă soluție WABCO pentru prevenirea furturilor din remorci

WABCO, lider global în furnizarea de tehnologii care îmbunătățesc siguranța, eficiența și conectivitatea vehiculelor comerciale, a colaborat cu Sioen Industries pentru a dezvolta ”Detector”, o soluție conectată pentru prevenirea furturilor din remorci.
Soluție WABCO pentru prevenirea furturilor de marfă din remorci

Furturile de mărfuri din camioane reprezintă o problemă din ce în ce mai mare în Europa. În afară de întreruperea fluxului de aprovizionare al clientului, furtul încărcăturii are un efect negativ și asupra proprietarilor de flote, din cauza remorcilor deteriorate, vehiculelor imobilizate și primelor de asigurare mai mari.

În cadrul proiectului comun, Sioen a actualizat tehnologia Dynatex PROTECTOR pentru a produce o prelată inteligentă, cu mai multe straturi conductive, care poate fi montată pe ușile și lateralele remorcii. WABCO a completat tehnologia cu sistemul său de management al flotei TX-TRAILERGUARD.

Dacă prelata este înțepată, se declanșează automat alarma. Șoferii sunt alertați printr-un semnal sonor sau o notificare în cabină. Un avertisment este trimis în timp real și la sediul companiei, prin intermediul soluției WABCO TX-CONNECT.

Combinat cu WABCO OptiLock, un sistem electronic fără fir de blocare a ușilor remorcii, flotele își pot îmbunătăți abilitatea de a controla în timp real posibilele pătrunderi nedorite în remorcă.

Detector este o soluție total funcțională, testată în aplicații reale de numeroase flote mari. Printre acestea se numără și compania belgiană Soncotra, care face numeroase curse în Europa Centrală și de Est, Balcani, țările CIS sau Orientul Mijlociu. ”Flota noastră folosea deja sistemul telematic WABCO. Adăugarea unei prelate ranforsate și conectate ne permite să creștem semnificativ siguranța pentru marfa clienților”, a declarat Isabelle Lamaire, CEO al Soncotra.

”Combinarea tehnologiei de top a prelatelor de la Sioen cu soluțiile digitale WABCO a generat următoarea generație de sisteme pentru prevenirea furturilor de marfă din remorci. Parteneriate ca acesta vor permite industriei să profite mai mult de oportunitățile digitalizării”, a spus și Peter Bal, WABCO Business Leader Fleet Solutions EMEA.

Adaugati comentariu