Sfaturi Michelin pentru camioanele parcate mult timp
Home Noutati Sfaturi Michelin pentru camioanele parcate timp îndelungat
Noutati

Sfaturi Michelin pentru camioanele parcate timp îndelungat

29

Producătorul de anvelope Michelin a emis o serie de sfaturi pentru companiile de transport nevoite să-și țină o parte din camioanele din flotă parcate o perioadă mare de timp.Încetinirea sau oprirea totală a activității industriale în Europa a făcut ca piața de transport marfă să scadă cu aproximativ 60%. Din această cauză, multe camioane ale companiilor de transport au fost trase pe dreapta. Conform UNTRR, aproape 80% dintre companiile românești sunt nevoite să țină parcate o parte din camioanele din flotă.

Michelin Marea Britanie a emis o serie de sfaturi pentru a întreține optim camioanele ce urmează a sta parcate mult timp. ”Nicio anvelopă nu este proiectată pentru a susține la infinit greutatea unui camion parcat. Este esențial ca operatorii să urmeze câțiva pași pentru a se asigura că vehiculele pot reveni rapid în circulație atunci când volumele de marfă vor reveni la normal. Și asta fără înlocuiri costisitoare de anvelope”, spune Rob Blurton, inginer Michelin.

Pregătirea înaintea parcării

Pentru a pregăti vehiculul pentru o parcare de lungă durată, Michelin recomandă verificarea defectelor vizibile (tăieturi și umflături) și a presiunii tuturor anvelopelor. Dacă presiunea unei anvelope este mai mică cu până la 1 bar, trebuie căutate cauze vizibile. Dacă nu se găsește nimic, anvelopa se umflă la presiunea recomandată.

Dacă presiunea anvelopei este mai mică cu peste 1 bar, anvelopa trebuie demontată și verificată atent pentru defecte interne. Același lucru este valabil și pentru roțile duble. Operatorii ar trebui de asemenea să verifice fiecare valvă și dacă acestea au căpăcele.

În timpul parcării

La fiecare patru luni de staționare, un vehicul ar trebui condus prin parcare. Dacă spațiul este limitat și mașinile nu pot fi mutate, anvelopele ar trebui rotite un sfert de rotație. Totuși, înainte de a muta un vehicul, verificați din nou dacă vreo anvelopă este dezumflată. În acest caz, urmăriți sfaturile de mai sus.

Înainte de reintrarea în serviciu

Presiunea anvelopelor la rece trebuie verificată și ajustată conform recomandărilor producătorului.

”Noțiunea de parcare pe perioade lungi nu este familiară operatorilor, cu excepția celor care dețin vehicule de patrimoniu sau care sunt utilizate sezonier, precum pluguri și sărărițe. Protejarea anvelopele este foarte importantă în această perioadă, pentru ca vehiculele să poată reveni oricând pe șosea”, a concluzionat Blurton.

Citește și:

Michelin lansează gama X MULTI ENERGY

Uzina Michelin Victoria aniversează 80 de ani

Michelin Pilot Sport 4 SUV – 5 lucruri esențiale

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...