DB Schenker dinozaur
Home Logistică Video: Ce mai transportăm azi? Un dinozaur
Logistică

Video: Ce mai transportăm azi? Un dinozaur

42

DB Schenker a mutat recent un schelet de dinozaur de la un muzeu din Elveția la unul din Olanda. Scheletul de 16 metri lungime, format din mii de fragmente osoase, îi aparține unui Diplodocus care a trăit acum peste 150 de milioane de ani. Oasele acestui dinozaur cu gât lung au fost transportate de DB Schenker de la Sauriermuseum Aathal (Elveția) la Oertijdmuseum Boxtel (Olanda). Acolo, într-un laborator accesibil publicului, cele câteva mii de fragmente osoase vor fi curățate și asamblate pentru a forma diplodocul ”Aurora”, la dimensiune naturală. Se așteaptă ca specimenul transportat de curând să fie cel mai complet schelet de dinozaur din Olanda.

DB Schenker dinozaur”Suntem mândri că am furnizat expertiza noastră în logistică pentru acest proiect de cercetare. Expunerea la soare și vibrațiile pot dăuna oaselor fragile, de accea călătoria cu camionul s-a făcut cu o grijă specială”, a declarat Nicole Biesheuvel, vicepreședinte al departamentului Expoziții, Evenimente și Logistică Specială la DB Schenker BeNeLux.

Reasamblat, scheletul va avea 16 metri lungime și 7-8 metri înălțime. Majoritatea oaselor folosite vor fi cele originale, iar elementele lipsă vor fi replicate din materiale sintetice. Munca de restaurare va dura câțiva ani, deoarece majoritatea fragmentelor osoase sunt prinse în piatră. Extragerea lor atentă va fi efectuată de aproximativ 60 de voluntari special antrenați și studenți la geologie.

”Nu suntem siguri din ce familie de diplodocus face parte specimenul. Oasele sunt mult mai vechi decât majoritatea descoperirilor, așa că ar putea fi o specie nouă”, a spus și Jonathan Wallaard, curator al Oertijdmuseum Boxtel.

Când era în viață, gigantul vegetarian cântărea 10-12 tone. Rămășițele fosilizate au fost descoperite în ani 1990, în Wyoming (SUA). Muzeul din Elveția i-a pus numele Aurora.

Muzeul olandez mai deține un schelet de diplodocus, ”Kirby”, aflat într-o stare mai avansată de pregătire. El are 20 de metri lungime și a fost transportat în urmă cu câțiva ani tot de DB Schenker.

Diplodocul ”Kirby” va fi expus publicului la începutul anului 2022. Pregătirile pentru ”Aurora” se vor încheia cel mai probabil în 2024.

Video: Ce transportăm azi? Un dinozaur

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...