Recomandări CE pentru ieșirea din izolare: deplasarea cu autoturismul, preferată transportului public
Home Autobuze Recomandări CE pentru ieșirea din izolare: deplasarea cu autoturismul, preferată transportului public
Autobuze

Recomandări CE pentru ieșirea din izolare: deplasarea cu autoturismul, preferată transportului public

11

Comisia Europeană și Consiliul UE au prezentat recent o foaie de parcurs europeană pentru ridicarea treptată a măsurilor de izolare luate în urma pandemiei cauzate de coronavirus. În document se precizează că, în prima fază a relaxării măsurilor de izolare, deplasarea populației este de preferat să se efectueze cu autoturismul, nu cu transportul public.Deși ne aflăm încă în faza critică de menținere sub control a pandemiei, măsurile extraordinare pe care statele membre și UE au fost nevoite să le ia nu pot dura la infinit. Aceste măsuri au încetinit răspândirea virusului, dar au provocat și costuri uriașe pentru populație, societate și economie.

”Prioritatea noastră numărul unu o constituie salvarea de vieți omenești și protejarea europenilor împotriva coronavirusului. În același timp, a sosit momentul să ne îndreptăm privirea către viitor și să ne concentrăm asupra protejării mijloacelor de subzistență. Deși situația diferă încă foarte mult de la un stat membru la altul, toți europenii se întreabă, pe bună dreptate, când și în ce ordine vor putea fi ridicate măsurile de izolare. CE a elaborat un catalog de orientări, criterii și măsuri pe baza căruia se poate acționa în mod judicios”, a declarat Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Recunoscând specificul fiecărei ţări, foaia de parcurs europeană stabileşte mai multe principii-cheie. Măsurile ar trebui să fie retrase în mai multe etape, lăsându-se suficient timp între acestea pentru a evalua impactul lor. Apoi, măsurile generale ar trebui să fie înlocuite treptat cu măsuri specifice.

Și reluarea activităţii economice ar trebui să aibă loc în mod treptat. Este de preferat în continuare munca de la distanță, pentru profesiile compatibile. În celelalte cazuri, este indicat să se evite situaţia în care întreaga populaţie ar reveni la locul de muncă în acelaşi timp. O soluție este organizarea în schimburi.

Adunările de persoane ar trebui autorizate în mod progresiv. Întâi şcolile şi universităţile, apoi activităţile sociale (restaurante, cafenele), cu o eventuală graduare, și în ultimă fază adunările de persoane în masă.

În ce privește transportul, ar trebui eliminate treptat restricțiile de călătorie. Transportul individual, cu risc mai scăzut (de exemplu deplasarea cu autoturismul personal) ar trebui autorizat cât mai curând posibil. Modalitățile de transport colectiv ar trebui reintroduse treptat, cu aplicarea măsurilor sanitare necesare. Se recomandă reducerea densității pasagerilor în vehicule, creșterea frecvenței serviciilor, furnizarea de echipamente individuale de protecție pentru personalul din transporturi și/sau pasageri, bariere de protecție, furnizarea de gel igienizant/dezinfectant în terminalele de transport și în vehicule etc.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...