Sistem nou de frânare de urgență pe camioanele DAF

DAF Trucks introduce un nou sistem de frânare de urgență, AEBS-3, pe modelele sale LF, CF și XF. A treia generație a sistemului de frânare de urgență DAF poate frâna autonom, la viteze de până la 80 km/h, pentru a ajuta șoferul să evite coliziuni cu vehicule staționare sau aflate în mișcare.

AEBS-3 este oferit împreună cu sistemele Adaptive Cruise Control (ACC) și Forward Collision Warning (FCW). DAF utilizează un radar dual cu 16 antene, față de doar 7 la generația precedentă. Radarul pentru distanțe lungi detectează până la 250 de metri în fața camionului (200 de metri la generația precedentă). De asemenea, radarul pentru distanțe scurte are un unghi de vizibilitate de 120 de grade (față de 50 de grade la generație trecută). Astfel, situațiile cu potențial periculos pot fi detectate mai devreme, chiar și în condiții de vizibilitate scăzută.

AEBS operează împreună cu sistemele de frânare și de stabilitate ale vehiculului. Dacă este un pericol iminent de coliziune, sistemul emite o alertă sonoră și vizuală. Apoi, dacă șoferul nu reacționează, camionul inițiază automat frânarea de urgență pentru a evita sau diminua impactul cu vehiculul din față.

Sistemul AEBS-3 este o dotare standard pe toate camioanele DAF LF, CF și XF.

Citește și:

Test DAF XF 480: Ține ritmul

DAF renunță la cabina de camion plată

DAF introduce seria specială XF Unity Edition

DAF introduce sistemul hidraulic de tracțiune față PXP

Motor de tanc pe o mașină de poliție

Adaugati comentariu