Ford Trucks, prezentă oficial în Spania și Portugalia
Home Camioane Ford Trucks, prezentă oficial în Spania și Portugalia
Camioane

Ford Trucks, prezentă oficial în Spania și Portugalia

32

Ford Trucks își începe expansiunea în Europa occidentală din vestul extrem. Compania a deschis recent propriile centre de vânzări și service în Portugalia și Spania.Compania turcă și-a anunțat de mult timp extinderea spre vest, după ce și-a consolidat prezența în Europa Centrală și de Est. Numai că strategia aleasă nu este una spre vest, ci de la vest spre centrul Europei. Primele țări occidentale care vor beneficia de camioanele Ford, dar mai ales de noul F-MAX, sunt Portugalia și Spania, piețe în care prețul de achiziție au un rol mai important. Până la finalul acestui an, Ford Trucks va intra oficial și pe piața din Italia.

În 2020, producătorul se va extinde și în Franța și Germania, iar din 2021 va fi prezent și în țările scandinave. Până în 2024, Ford Trucks își propune să controleze 5% din piața europeană de camioane.

În Spania, organizația se numește F-Trucks Automotive Spain și este condusă de Jose Luis Quero. Rețeaua are în prezent opt centre de vânzări și service, iar numărul lor va crește la 10 în 2020. În Spania vor fi comercializate toate produsele Ford Trucks, dar Quero estimează că cel puțin 60% din vânzări vor fi de autotractoare F-MAX, iar restul în mare parte de camioane de construcții.

Filiala Ford Trucks Portugalia va fi condusă de Bruno Oliveira și se bazează pe compania locală OneShop. Deocamdată sunt două centre de vânzări și service, iar alte două vor apărea în 2020 și 2021. Ford Trucks va vinde în Portugalia toată gama sa de produse, dar se bazează în principal tot pe autotractorul F-MAX.

Ford Trucks operează în prezent în 44 de țări și își propune să ajungă la o prezență pe 80 de piețe până în 2023. Fabrica Ford din Eskiehir, unde se mai produc și vanurile Transit și Tourneo, asamblează în prezent 15.000 de camioane pe an, dar capacitatea de producție se poate tripla.

Pentru țările vestice în care nu are încă rețea proprie, Ford Trucks a semnat de curând un acord cu TIP Trailer Services, cel mai mare furnizor de servicii after-sales din Europa. TIP va oferi pentru vehiculele Ford Trucks din regiune servicii de garanție, precum și servicii proactive.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...