Koegel Port 45 Triplex
Home Remorci Premiu de sustenabilitate pentru Port 45 Triplex
Remorci

Premiu de sustenabilitate pentru Port 45 Triplex

8

Kögel câștigă premiul european pentru sustenabilitate în transporturi 2020 în categoria semiremorci. Port 45 Triplex, șasiul de container ușor de la Kögel, a câștigat premiul pentru sustenabilitate oferit bienal de publicația Transport.Juriul de experți independenți, compus din personalități renumite din sectorul de afaceri, științe, asociații și media, a recunoscut marele potențial al șasiului de semiremorcă ușoară cu extensie pe centru Port 45 Triplex. Mulțumită masei proprii reduse în configurația standard, de circa 4.450 kilograme, șasiul de container economisește combustibil în mod semnificativ în comparație cu alte șasiuri de container cu care se pot transporta aceleași tipuri de containere, reducând astfel emisiile de CO2. Premiul Kögel a fost primit de Thomas Eschey, director general, și Michael Müller, proiectantul șasiului de container.

Publicația Transport a acordat deja pentru a cincea oară premiul european pentru sustenabilitate în transporturi. Acest premiu încurajează și sprijină companiile din sectorul vehiculelor utilitare să adopte o conduită sustenabilă și să ancoreze mai bine principiile dezvoltării sustenabile de produs. Se arată astfel că acțiunile responsabile și sustenabile nu ajută doar la soluționarea problemelor sociale și ecologice la nivel global, ci sporește de asemenea profitabilitatea și competitivitatea companiilor.

Șasiul de container ușor Port 45 Triplex de la Kögel este unul dintre cele mai ușoare șasiuri de container de pe piață la ora actuală, cu o masă proprie posibilă începând de la 4.220 kilograme și cu dotări individuale care reduc și mai mult masa, cum ar fi jantele și rezervoarele de aer comprimat fabricate din aluminiu. Astfel este posibilă o sarcină utilă teoretică de peste 36.780 kilograme, garantând o economisire maximă în transportul intermodal. Cu o masă totală tehnică de 41.000 kilograme și o sarcină verticală de 14.000 kilograme, modelul Port 45 Triplex se pretează în mod deosebit pentru transportul containerelor ISO cu o lungime de 20, 30, 40 și 45 de picioare precum și al containerelor High Cube de 40 și 45 de picioare.

Perforările eliptice ușoare asigură o distribuire optimă a tensiunii. Modelul Port 45 Triplex este convenabil și ușor de operat. Noua extensie frontală care constă dintr-o singură parte, susținută de rulmenți cu role 4x, nu s remarcă doar printr-o manevrare simplă, ci și prin faptul că nu necesită un mecanism complex și costisitor. Consola ușoară ca aerul este protejată și încastrată în extensia frontală, ceea ce sporește semnificativ spațiul liber din racordurile către capul tractor. Extensia centrală poate fi deplasată în patru poziții diferite cu capul tractor, în funcție de utilizarea vizată sau de containerul transportat. Pentru o durată de viață mai lungă, extensia centrală a modelului Port 45 Triplex este prevăzută cu un ghidaj ce necesită o întreținere redusă dispus pe glisoare speciale din plastic și două role de extensie. Aceasta se aplică și pentru extensia de pe spate. Aceasta poate fi ajustată rapid cu ajutorul manivelei într-una dintre cele șapte poziții posibile. Prin renunțarea la comanda pneumatică a extensiilor este necesar mai puțin aer comprimat pentru operarea șasiului de container și astfel compresorul din capul tractor funcționează mai puțin și economisește combustibil, ceea ce rezultă în reducerea emisiilor de CO2.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Remorci

CTE Trailers, noul importator Krone în Bulgaria

De la 1 august, CTE Trailers devine importator oficial pentru Krone în...

Remorci

Kogel își întărește poziția în România. Auto Brand este noul importator și distribuitor al brandului german

Unul dintre cei mai importanți jucători pe piața românească a importului și...

LogisticăRemorci

Blue River București, 30 de vehicule noi Kögel Light Plus în parcul auto

Blue River București 78 SRL, companie de transport și logistică activă la...

Schmitz Cargobull lansează remorcile aerodinamice EcoGeneration
Remorci

Schmitz Cargobull lansează remorcile aerodinamice EcoGeneration

Schmitz Cargobull a prezentat noua generație de remorci sustenabile EcoGeneration. Vor fi...