FlixBus sărbătorește 7 ani și anunță intrarea pe noi piețe
Home Autobuze FlixBus sărbătorește 7 ani și anunță intrarea pe noi piețe
AutobuzeTransportatori

FlixBus sărbătorește 7 ani și anunță intrarea pe noi piețe

38

La 7 ani de la efectuarea primei curse, FlixBus, cea mai mare rețea de transport cu autocarul pe distanțe lungi, își propune să intre pe noi piețe.În data de 13 februarie 2013, primul autocar FlixBus a realizat prima cursă din München spre Erlangen, pe fondul liberalizării pieței din transport din Germania. În șapte ani, furnizorul de servicii de mobilitate a pus bazele celei mai mari rețele de autocare pe distanțe lungi. În ultimii ani, 7 ani trenuri FlixTrain cât și noi produse precum FlixCar și FlixCharter au fost adăugate. Doar în 2019, FlixMobility a transportat peste 62 milioane de pasageri.

”Suntem mândri să sărbătorim cea de a șaptea aniversare și să privim în urmă la numeroasele realizări din Europa și din SUA. Dar nu intenționăm să ne oprim aici: în 2020 avem noi planuri ambițioase”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO al FlixMobility.

Anul acesta, FlixBus urmează să pună bazele unor rețele domestice în Marea Britanie și în Portugalia și va lansa noi conexiuni internaționale spre aceste țări. În plus, operatorul de servicii de mobilitate va începe primele curse internaționale spre Țările Baltice și va adăuga un nou continent rețelei sale verzi prin începerea curselor din Franța spre Maroc. Mai mult, noua decadă va aduce planuri ambițioase de extindere, FlixBus va intra pe piețele din America de Sud și Asia.

Călătorii interne în Regatul Unit

Din 2016, autocarele verzi circulă din Franța, Germania și Benelux către Regatul Unit. Prin achiziția filialei europene a Megabus, alături de liniile trans-frontaliere spre UK, FlixBus va contribui la întărirea legăturilor între Marea Britanie și Europa continentală. În acest an, compania urmează să crească frecvențele pentru rutele internaționale din Franța, Benelux și Germania și să înceapă primele conexiuni domestice din Regatul Unit.

”Observăm un interes imens din partea Marii Britanii să rămână conectată cu Europa, țara este în acest moment foart deschisă spre investiții străine. O rețea domestică este următorul pas pentru a integra complet oferta pentru pasagerii din UK. Este vorba despre o piața matură când analizăm călătoriile cu autocarul, astfel ne bucurăm că vom aduce noutăți – un produs inteligent și verde combinat cu experiența întreprinderilor mici și mijlocii din Marea Britanie”, a mai precizat fondatorul FlixBus.

Noi piețe FlixBus: Țările Baltice și Portugalia

FlixBus a început primele conexiuni transfrontaliere în Polonia în 2016 și a pu bazele unei rețele domestice în 2017. Succesul înregistrat aici a condus la următorul oas – continuarea expansiunii în regiune. După extinderea cu success a rețelei în Ucraina în 2019, compania este pregătită să facă următorul pas. În 2020, FlixBus își propune să conecteze Estonia, Letonia și Lituania prin intermediul conexiunilor transfrontaliere din Polonia. Expansiunea în Țările Baltice va fi coordonată de echipa din Varșovia, Polonia.

În 2017, FlixBus a început operațiunile în Portugalia și a creat o rețea internațională care conectează țara cu mai mult de 50 de destinații europene. În urma liberalizării pieței domestice de anul trecut, FlixBus a decis să lanseze o rețea domestică în 2020 și să extindă oferta conexiunilor internaționale în același timp. Rețeaua urmează să conecteze mai mult de 80 de orașe din Portugalia. FlixBus are un birou propriu și o echipă dedicată în Lisabona.

Primele conexiuni spre Maroc

Cu primele autocare programate să opereze curse începând cu data de 18 februarie, FlixBus a început să pună în vânzare bilete pentru autocarele care vor circula din Franța spre Maroc. Nouă orașe importante precum Marrakech, Rabat, Fes, Meknes, Tanger sau Casablanca vor fi direct conectate cu alte 27 de destinații din Franța. Călătorii FlixBus vor putea călători spre Maroc din orice destinație FlixBus din Europa care are curse spre oricare dintre orașele din Franța conectate cu Maroc. Autocarele vor fi operate de CTM, un nou partner local. Anterior CTM a avut un parteneriat cu Eurolines Franța, companie achiziționată de FlixBus în mai 2019.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...