Inteligența Artificială ajută la repararea camioanelor

Noul motor de căutare universal care foloseşte cea mai nouă tehnologie susţinută de inteligența artificială ajută atelierele Scania să rezolve mai repede problemele vehiculelor.
Inteligența Artificială ajută le depistarea defecțiunilor

Proprietarul unui camion Scania S 650 nou s-a supărat foarte tare din cauza vibrațiilor ce apăreau la ralanti. Iar noul atelier Scania construit în oraşul englezesc Boston a încercat degeaba să găsească o soluţie. Atât filmarea video făcută de proprietar, cât şi testul făcut de atelier au confirmat problema. Dar rutinele obişnuite de verificare ale sistemului Scania Follow-up Report Administration System şi Scania Diagnose and Programmer nu au găsit soluţia de reparare.

Din fericire, atelierul din Boston a putut beneficia de motorul universal de căutare dotat cu tehnologie de ultimă generaţie bazat pe inteligența artificială. Serviciul are la bază un text nestructurat, inclus în sistemul Follow-up Report Administration System (FRAS), care deţine o multitudine de informaţii privind funcţionările defectuoase şi acţiuni de remediere a acestora. Pornind de la aceste informaţii, tehnicienii Scania din jurul lumii pot beneficia de o ”bibliotecă” de soluţii intermediare implementate la nivel local. Atunci când este raportată o problemă, Scania găseşte o reparaţie temporară, în aşteptarea unei rezolvări permanente a problemei.

Noua tehnologie este simplă, dar profund revoluţionară. Sistemul FRAS este deja o resursă valoroasă, dar tehnicienii de service ai Scania din jurul lumii folosesc zilnic diverse expresii, care nu fac neapărat parte din terminologia oficială sau nu reprezintă o secvenţă corespunzătoare de cuvinte. În cazul de față, o căutare în FRAS cu ”uneven idle/ralanti neuniform” a fost inutilă. Dar o căutare făcută cu motorul cu IA a fost o reuşită imediată. Actualizarea de software cerută a fost efectuată, problema a fost rezolvată, iar clientul a plecat fericit.

Adaugati comentariu