Feribot direct între Franța și Irlanda, de la 2 ianuarie

Serviciul de feribot DFDS va lansa o conexiune directă între Franța și Irlanda. Astfel, cursele de camion dintre Europa spre Irlanda vor fi scutite de o dublă tranzitare a graniței UK-UE.
Feribot direct între Franța și Irlanda, de la 2 ianuarie

DFDS va începe să opereze cursa de feribot dintre Dunkirk (Franța) și Rosslare (Irlanda) la 2 ianuarie 2021. Cursa va dura 24 de ore, dar după Brexit va scuti companiile de transport de birocrație și cozi la granițe.

Ruta este deservită de 3 nave, fiecare cu o capacitate de până la 125 de camioane. Șoferii vor sta pe durata călătoriei în cabine individuale. Vor fi 6 curse pe săptămână din ambele porturi, cu plecare după-amiaza sau seara.

Intenția DFDS este de a le oferi clienților din țările UE posibilitatea de a transporta bunuri direct în Irlanda, fără formalitățile vamale și timpii de așteptare care vor apărea după finalul perioadei de tranziție pentru Brexit. După pauza de pe feribot, șoferii care ajung în Rosslare și Dunkirk își pot folosi întreg programul de condus. Astfel, ei pot ajunge în multe destinații importante în timpul legal disponibil.

Noua cursă va reduce și dependența de rutele terestre britanice și va deschide noi oportunități de schimburi comerciale în piața internă a UE, mai spune DFDS.

Adaugati comentariu