Cetățenii UE vor avea nevoie de pașaport pentru a intra în Marea Britanie, din octombrie 2021
Home Transportatori Intrare în Marea Britanie doar pe bază de pașaport, din octombrie 2021
Transportatori

Intrare în Marea Britanie doar pe bază de pașaport, din octombrie 2021

47

Cărțile de identitate ale cetățenilor din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția nu vor mai fi acceptate ca document de călătorie valabil în Marea Britanie începând din octombrie 2021: intrarea se va face doar pe bază de pașaport.Cărțile de identitate sunt considerate de guvernul de la Londra printre documentele ”cel mai puțin sigure”. Autoritățile susțin că prezentarea pașapoartelor va consolida securitatea în Regatul Unit.

”Atunci când se va încheia perioada de tranziţie, vom avea controlul frontierelor noastre şi vom introduce noul nostru sistem de imigraţie pe bază de puncte, mai ferm şi mai corect. Abordarea noastră clară şi corectă va trata în mod egal oameni din orice parte a lumii. Retragerea graduală a folosirii cărţilor de identitate la frontieră, care sunt unele dintre documentele cel mai puţin sigure, este o etapă importantă în a ne face mai sigure frontierele”, a explicat ministrul britanic de interne Priti Patel. Măsura nu se aplică cetățenilor din Irlanda și Gibraltar.

Guvernul britanic a mai anunțat că se căută o soluție în cazul transportatorilor, pentru evitarea formării cozilor de camioane la frontiere. Astfel, autoritățile plănuiesc deschiderea a 10 vămi interne, cu suficiente spații pentru a găzdui camioanele ce urmează a fi controlate. 5 dintre acestea vor fi operaționale în ianuarie 2021, în următoarele locații: Ashord Waterbrook, Sevington Ashford, Ebbsfleet Int. Station, North Weald Airfield și Warrington. Documentul prezentat mai confirmă obligația camioanelor de a obține un permis de intrare în regiunea Kent.

Germania a inclus toată România pe lista zonelor de risc epidemiologic

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, dar perioada de tranziție se încheie la sfârșitul lunii decembrie, dată până la care britanicii și europenii negociază termenii noii relații. În absenţa unui acord, de la 1 ianuarie 2021 raporturile comerciale dintre UE şi Regatul Unit vor fi guvernate de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Indiferent de ceea ce se decide la nivel economic și comercial, există deja o certitudine: va fi necesar un pașaport pentru a intra în Marea Britanie începând din octombrie 2021.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...