Brexit: Companiile britanice angajează agenți vamali din România

Companiile britanice se îndreaptă spre muncitori din India și România pentru a susține nevoia acută de agenți vamali după Brexit, din cauza lipsei de personal calificat în UK.
Brexit: Companiile britanice angajează agenți vamali din România

Potrivit unui articol al Bloomberg, britanicii sunt nevoiți să caute peste hotare ajutor pentru documentația vamală post-Brexit. Articolul în citează pe Dave Gladen, Marketing Manager al Xpediator Plc, care explică de ce compania sa se bazează pe agenți vamali din România pentru expertiza vamală de după Brexit.

Potrivit acestuia, în România există încă personal calificat în întocmirea declarațiilor vamale, deoarece este printre ultimele țări care au intrat în UE, în 2007. Gladen admite și că salariile oferite românilor sunt mult mai avantajoase, în timp ce salariile în UK pentru aceste servicii au ”escaladat”.

Tot din lipsa personalului calificat în Marea Britanie, Metro Shipping Ltd a apelat la 17 experți din India pentru declarațiile vamale de după 1 ianuarie 2021. Compania din Birmingham estimează că va procesa anual 120.000 de declarații vamale în plus după Brexit.

Articolul Bloomberg vine la câteva săptămâni după ce Financial Times a scris că brokerii vamali britanici duc o luptă acerbă pentru a recruta agenți vamali cu experiență. Astfel, companiile din domeniu au fost nevoite să mărească salariile pentru a-și menține forța de muncă.

Adaugati comentariu