European Clean Trucking Alliance militează pentru camioane electrice

18 companii și organizații cheie din transportul rutier de mărfuri au lansat European Clean Trucking Alliance, care cere accelerarea tranziției către camioanele fără emisii.
European Clean Trucking Alliance

Printre fondatorii European Clean Trucking Alliance (ECTA) se numără Contargo, Deutsche Post DHL Group, FM Logistic, GEODIS, Girteka Logistics, IKEA, Nestle, Transport and Logistics Netherlands (TLN) sau Vos Logistics. Noua coaliție își propune decarbonizarea transportului de marfă din UE, pentru a îndeplini obiectivele climatice europene setate pentru 2030 și 2050.

ECTA aduce la un loc o gamă largă și diversă de jucători europeni de top în transportul rutier de mărfuri, precum companii, asociații și organizații civile care împărtășesc un angajament puternic pentru accelerarea tranziție către camioanele cu emisii zero în UE.

Printre companiile membre ECTA se numără transportatori de top, companii de logistică și producători de bunuri de consum din Europa și restul lumii. Împreună, aceste companii au peste 1,6 milioane de angajați la nivel global și venituri anuale de peste 325 de miliarde de euro.

În primul comunicat, noua alianță a solicitat Comisiei Europene să facă o prioritate din schimbul către camioanele cu emisii zero.

Citește și:

Revoluţia energetică a Comisiei Europene. Hidrogen curat pentru transporturi

Germania va oferi subvenții consistente pentru camioanele cu hidrogen

Portul Rotterdam, consorțiu pentru achiziția a 1000 de camioane cu hidrogen

Adaugati comentariu