Disfrimur testează cel mai mare camion frigorific din Spania

Compania spaniolă Disfrimur testează o combinație specială, cu două semiremorci frigorifice. Disfrimur XXL este cel mai mare camion frigorific din Spania.
Disfrimur lansează cel mai mare camion frigorific din Spania

Combinația are 32 de metri lungime și o masă maximă admisă de 70 de tone. Bineînțeles, capacitatea de încărcare este dublă față de un camion obișnuit: 66 de europaleți. De tractarea combinației se ocupă un MAN TGX cu motorul de 16 litri în combinația sa cea mai puternică: 640 CP. Cele două semiremorci frigorifice sunt cuplate cu ajutorul unui proțap cu două axe.

Vehiculul va circula experimental în toată Spania, în cadrul unui proiect comun organizat de Universitatea din Zaragoza, SOR Iberica, MAN și Direcția Generală de Trafic.

Proiectul își propune să testeze viabilitatea acestui mod de a transporta mai multă marfă cu mai puține resurse. Îmbunătățirea capacității de transport ar putea reduce consumul și emisiile pe tonă transportată.

”Noi, la Disfrimur, continuăm să lucrăm la dezvoltarea celor mai competitive servicii de transport, de cea mai bună calitate, la cel mai mic cost și în cel mai scurt timp posibil. Noul proiect bifează toate aceste cerințe”, a spus Juan Sánchez, CEO al Disfrimur, la prezentarea vehiculului.

Citește și:

Semiremorcile ”gemene” scad costurile și emisiile

Premiu pentru conceptul EcoDuo de la Schmitz Cargobull

Noua marcă CELSINEO pentru remorci frigorifice

Test: Noul Actros vede, virează și frânează pentru tine

Sancţiuni majorate pentru contravenţii rutiere. Guvernul nu susţine proiectul

Adaugati comentariu