noua marcă Celsineo
Home Remorci Noua marcă CELSINEO pentru remorci frigorifice
Remorci

Noua marcă CELSINEO pentru remorci frigorifice

43

Krone și Liebherr au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea, vânzarea și servisarea unităților de refrigerare, lansând noua marcă CELSINEO pentru remorci frigorifice. Liebherr va livra unitățile de răcire, iar Krone le va instala pe semiremorcile sale frigorifice și la va oferi clienților ca un pachet complet.În plus, rețeaua extinsă de service Krone din Europa va permite întreținerea, repararea și furnizarea rapidă de piese de schimb pentru sistemul inovator de răcire Celsineo. Conceptul patentat de Liebherr oferă utilizatorilor o soluție modernă și orientată spre viitor. Designul modular complet regândit garantează o disponibilitate maximă, eficiența costurilor și o întreținere simplă. Krone și Liebherr s-au concentrat pe maximizarea beneficiilor pentru clienți, ambii parteneri contribuind cu expertiza și cunoștințele lor extinse la acest proiect.

„Cele două companii se completează una pe cealaltă datorită punctelor lor forte, a statutului de lider tehnologic și a prezenței pe piață. În cazul noului produs, am putut aplica cunoștințele noastre în sistemele de răcire și de aer condiționat pentru aeronave și trenuri la cerințele specifice ale transportului rutier de mărfuri“, a explicat Josef Gropper, director general și COO al Liebherr Aerospace & Transportation SAS.

„Cooperarea cu Liebherr în domeniul transportului frigorific este un nou pas în extinderea concentrării sistematice a Grupului Krone asupra cerințelor clienților și a necesităților piețelor internaționale. Strategia companiei noastre este de a crește nivelul serviciilor oferite, dar și de a implementa noi modele de afaceri pentru clienții noștri“, a declarat și Bernard Krone, Managing Partner al Krone Group.

Modular, scalabil și redundant

Celsineo este un concept unic, inspirat de cerințele companiilor de logistică de a maximiza fiabilitatea și de a reduce costurile în sectorul de transport frigorific. Practic, Celsineo creează o clasă complet nouă de sisteme de răcire.

Unitățile de răcire convenționale au un circuit central de refrigerare. Aceasta implică, de exemplu, volume mari de refrigerant și o gamă largă de componente pentru controlul temperaturii. Dacă unitatea de răcire se defectează, marfa sensibilă se deteriorează, rezultând pierderi economice. Noua marcă Celsineo rezolvă această problemă. Noul sistem răspândește capacitatea de răcire de-a lungul a trei module identice de refrigerare, fiecare cu propriul circuit închis ermetic de circulare a lichidului refrigerant. Temperatura dorită setată în remorcă poate fi menținută cu doar două module, fără consecințe negative asupra încărcăturii. De asemenea, cum fiecare din cele trei module funcționează independent pentru a genera răcirea, este posibilă o strategie de control cu o gamă largă de opțiuni. Fiecare modul este controlat individual, fapt ce garantează controlul precis al temperaturii când remorca este plină, dar mai ales la sarcini parțiale, cum se întâmplă foarte des în practică.

Noua marcă Celsineo permite și operațiuni independente cu diferite clase de performanță, crescând productivitatea remorcii, deoarece sistemul acoperă mai multe aplicații cu temperatură unică. În prezent, aproximativ 70% dintre remorcile frigorifice din Europa sunt cu temperatură unică: 7% cu capacitate redusă de răcire (pentru transport de flori), 45% cu răcire medie (pentru alimente proaspete) și 18% cu capacitate înaltă de răcire (pentru mărfuri congelate). Soluția unică de înlocuire a acestor game de echipamente este Celsineo, care permite mai multe aplicații cu temperatură unică datorită sistemului de răcire modular.

Controlul inteligent al modulelor de refrigerare îi permite lui Celsineo să răcească și să decongeleze simultan: de exemplu, două module pot răci, iar al treilea să fie în modul decongelare. Astfel, profilul de temperatură este mai stabil în permanență. De asemenea, bunurile din spațiul de marfă sunt ținute mereu la temperatura ideală. Timpul de răcire de la +20 °C la -20 °C este comparabil cu al unităților altor producători.

Costuri mici de operare

Deoarece fiecare modul are propriul circuit de răcire, pentru inspecția sau repararea sistemului de refrigerare nu este nevoie de un tehnician certificat. Este nevoie doar de o înlocuire simplă și rapidă (aproximativ o oră) a unui modul defect și remorca frigorifică este 100% funcțională din nou. Costurile mici de întreținere și reparații, posibilitățile multiple de folosire, creșterea productivității remorcii și costurile totale de operare reduse pe termen lung permit o amortizare rapidă a investiției în sistemul inovator de răcire.

În plus, viitoarele cerințe și standarde legale privind refrigerantul folosit sunt ușor de îndeplinit, deoarece modulele Celsineo pot fi actualizate. Astfel, în locul unei investiții într-un sistem cu totul nou, va fi posibilă doar schimbarea modulelor cu unele care folosesc refrigerantul dorit. În prezent, modulele Celsineo sunt proiectate pentru operarea cu refrigerantul R452A, care îndeplinește deja standardele obligatorii din 2020.

Celsineo

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Remorci

Kässbohrer, o nouă familie de semiremorci frigorifice

Kässbohrer a lansat noua sa gamă de semiremorci frigorifice, din care fac...

Remorci

CTE Trailers, noul importator Krone în Bulgaria

De la 1 august, CTE Trailers devine importator oficial pentru Krone în...

Remorci

Kogel își întărește poziția în România. Auto Brand este noul importator și distribuitor al brandului german

Unul dintre cei mai importanți jucători pe piața românească a importului și...

LogisticăRemorci

Blue River București, 30 de vehicule noi Kögel Light Plus în parcul auto

Blue River București 78 SRL, companie de transport și logistică activă la...