MAZ a lansat primul său autobuz electric

Producătorul bielorus de vehicule comerciale MAZ a lansat recent primul său autobuz electric, în cadrul unei expoziții locale de știință și tehnologie.
primul autobuz electric MAZ

Primul autobuz electric MAZ are podea joasă și poartă indicativul 303E10. Conform producătorului, bateriile asigură o autonomie de până la 300 km. Designul exterior s-a vrut asemănător cu al autocarelor moderne, iar suprafața vitrată este foarte mare pentru un autobuz produs în fostul bloc sovietic.

Șasiul este fabricat din țevi de oțel cu un profil special, pentru o capacitate portantă mai mare. El este acoperit de panouri fabricate din aluminiu sau plastic, ușor de reparat sau înlocuit.

Autobuzul electric MAZ folosește un motor electric ZF CeTrax de 300 kW. Încărcarea bateriilor se poate face, în maximum 4 ore, de la o priză de 380 V sau printr-un conector CCS2 Combo.

”Pentru MAZ, intrarea pe promițătorul segment au autobuzelor electrice este un moment istoric. Noul model combină avantajele unui autobuz cu cele ale unui troleibuz. În plus, s-au pus bazele celei de-a treia generații de autobuze MAZ. Autobuzul nostru electric nu este doar ecologic, ci și economic, ceea ce îl transformă în cea mai bună alegere pentru orașe”, spun oficialii MAZ.

Autobuzul are 12,43 metri lungime, 2,55 metri lățime și 3,3 metri înălțime. El poate găzdui peste 70 de pasageri, din care 30 pe scaune. Toate rândurile de scaune sunt echipate cu porturi USB pentru reîncărcarea dispozitivelor electronice mobile. Sistemul de încălzire este de asemenea electric, astfel încât autobuzul nu consumă deloc motorină.

Un alt element modern este panoul de instrumente digital. Autobuzul mai dispune de aer condiționat, senzori de ploaie și lumină sau de un sistem de diagnoză pentru toate sistemele de la bord.

Citește și:

Camioanele din est care și-au propus să ”spargă” monopolul vesticilor

Sistem de dezinfectare rapidă a autobuzelor (video)

Autobuz Citaro convertit pentru transport de pacienți COVID-19

Din 18 mai, transportul în comun din Capitală va funcţiona la capacitate maximă

Adaugati comentariu