Daimler va păstra 35% din divizia de camioane

Daimler va păstra o participaţie de 35% în divizia sa de camioane. Reamintim, grupul intenţionează să listeze divizia spre finalul anului.

Scindarea Daimler Truck Holding AG ca entitate separată listată va fi votată de acţionari la o adunare generală extraordinară în data de 1 octombrie. Aceștia vor primi o acţiune în divizia de camioane pentru fiecare două titluri Daimler.

În schimb, grupul se va redenumi Mercedes-Benz Group AG. Și aceasta pentru a reflecta faptul că se concentrează pe vehiculele comerciale şi electrice. Brandul Mercedes-Benz își propune să concureze cu Tesla Inc, Porsche, BMW şi altele.

Continuarea poveștii de succes

„Realinierea Daimler va divide o poveste de succes în două. Cu această pătrundere curajoasă în viitor, vom crea valoare adăugată pentru clienţii, angajaţii, acţionarii şi partenerii noştri”, a afirmat directorul general al grupului, Ola Kaellenius.

Daimler Truck Holding AG va primi lichidităţi nete de cinci miliarde de euro până la finalul anului. Moment în care ar urma să înceapă tranzacţionarea acţiunilor producătorului de camioane. Daimler Truck este cel mai mare producător global de camioane şi autobuze. Compania va lansa primul său model de camion electric, eActros, pe 12 pieţe din Europa. Însă, oficialii acesteia au confirmat interesul pentru alte pieţe, cum ar fi China, Rusia şi Africa de Sud.

Daimler Truck ar putea fi inclus în indicele DAX

Listarea diviziei de camioane la Bursa de la Frankfurt este programată să aibă loc până la finalul acestui an. La momentul oportun, grupul îşi va schimba denumirea în Mercedes-Benz, a informat recent grupul german. Frank Billerm, analist la LBBW, a declarat pentru Automobilwoche că în martie 2022 divizia de camioane ar putea fi inclusă în indicele DAX. Cel care este destinat principalelor companii germane listate la Bursa de la Frankfurt.

Pe piaţa camioanelor, Daimler concurează cu rivalii tradiţionali AB Volvo (Suedia), Traton, divizie a Volkswagen AG, şi Paccar Inc. Grupul deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

Adaugati comentariu