Tarifele STB și Metrorex se schimbă de astăzi

Tarifele de transport în București se schimbă de astăzi. Modificarea intervine după ce STB (Societatea de Transport Bucureşti) și Metrorex și-au schimbat oferta comercială.

Tarifele noi presupun că o călătorie va costa 3 lei cu metroul sau cu transportul de suprafață. Abonamentele lunare vor fi de 80 de lei pentru fiecare dintre rețele și 140 de lei cel în comun, STB – Metrorex. Un bilet valabil 120 de minute inclusiv cu metroul costă 5 lei.

În cazul STB, aceasta este prima actualizare pentru tarifele de călătorie din 2008. La metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

Biletele și abonamentele achiziționate neafectate de tarifele schimbate

Vechile bilete cumpărate pentru transportul public din București și Ilfov vor fi convertite automat, conform noii oferte de mobilitate. Titlurile de 1,30 lei vor fi validate și recunoscute de către Sistemul Automat de Taxare (SAT) ca fiind bilete de 3 lei. Ele sunt valabile 90 de minute pe toate liniile de suprafață.

Abonamentele existente, din vechea ofertă, vor fi recunoscute și convertite la abonamentul actualizat. Acest lucru este valabil pentru abonamente de o zi, cel de șapte zile sau cel de 15 zile. Iar durata de valabilitate este pentru aceeași perioadă de timp pentru care a fost achiziționat. Toate titlurile vechi de călătorie, cu excepția abonamentelor pe o linie și pe două linii, vor fi recunoscute și vor fi valabile inclusiv pe liniile regionale.

De exemplu, dacă un călător are un abonament urban de 72 de ore, la validarea acestuia după data de 1 august, el va beneficia de transport în cele 72 de ore. Iar acest lucru este valabil inclusiv pe liniile regionale sau expres, ceea ce vechiul abonament nu îi permitea. Singurele titluri care vor rămâne valabile exact în forma în care au fost achiziționate vor fi abonamentele pe o linie și cele pe două linii.

Adaugati comentariu