Daimler Truck se separă de Daimler și va fi cotată la bursă

Daimler vrea să se separe în două companii independente. Prima se va ocupa de vanuri și autoturisme și își va schimba numele din Daimler în Mercedes-Benz. A doua, Daimler Truck, se va ocupa de operațiunile cu autobuze și camioane și va fi listată separat la Bursa din Frankfurt.
Daimler Trucks și-a prezentat strategia de electrificare

Până la finalul anului, grupul german Daimler întenționează să îşi schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi să separe divizia de camioane, Daimler Truck, care va avea o echipă managerială complet independentă şi propria sa guvernare corporatistă.

Conform Daimler, schimbarea structurii are scopul de a descătușa întregul potențial al celor două afaceri spre mobilitatea fără emisii și asistată de software.

”O separare va avea nevoie de aprobarea unei Adunări generale extraordinare a acţionarilor Daimler AG, care ar putea fi organizată la sfârșitul celui de-al treilea trimestru. În acest caz, tranzacţia şi listarea Daimler Truck la bursa de la Frankfurt ar urma să se finalizeze până la finalul acestui an”, a precizat grupul german.

Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului, în urmă cu aproape doi ani. În plus, divizarea îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Potrivit aspecialiștilor, divizia de camioane a grupului Daimler ar putea fi evaluată la aproximativ 29 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, Daimler Truck va trebui să îşi îmbunătăţească semnificativ rentabilitatea pentru ca o astfel de evaluare să fie justificată.

Potrivit datelor financiare pe anul 2019, divizia de camioane a contribuit cu 40,2 miliarde de euro la cifra de afaceri a grupului. În acelaşi an, divizia a vândut 488.521 de vehicule la nivel mondial şi a generat un profit operaţional de 2,46 miliarde de euro.

Adaugati comentariu