1.000 de camioane Volvo FH I-Save pentru grupul Lannutti

Compania italiană de transport Lannutti a comandat o mie de camioane Volvo FH din noua generație, cu pachet de reducere a consumului I-Save.
Lannutti Volvo Fh I-Save

Lannutti Group operează în opt țări europene, cu o flotă de 1.800 de camioane. Decizia de a investi în 1.000 de camioane noi Volvo FH a fost luată după desfășurarea unui cuprinzător test de consum. Timp de un an, noul Volvo FH echipat cu I-Save a fost comparat cu alte camioane din flota mixtă a companiei Lannutti. Rezultatul a fost o reducere a consumului de combustibil cu 10%, comparativ cu un camion standard similar (Volvo FH cu motor Euro 6C).

”Principiul reînnoirii flotei în cadrul Grupului Lannutti este de a prioritiza vehiculele cu emisii reduse. În afară de fiabilitate, cei mai importanți factori pentru noi sunt menținerea masei vehiculului cât mai redusă posibil, pentru a permite o sarcină utilă mai mare, și menținerea consumului de combustibil la nivel minim. După perioada de testare cu rezultate pozitive, am decis ca noile camioane Volvo să fie cu pachet I-Save”, a declarat Valter Lannutti, CEO al Grupului Lannutti.

Versiunea I-Save a modelului Volvo FH combină un motor extrem de eficient din punct de vedere al consumului de combustibil cu elemente care reduc consumul în operațiunile de transport de lungă distanță – fără a compromite performanța în timpul deplasării. Camioanele sunt echipate, de asemenea, cu sisteme adiționale de siguranță, precum Asistență la schimbarea benzii de rulare sau Sistemul de avertizare a șoferului.

Cele 1.000 de camioane Volvo FH cu I-Save vor fi livrate către Lannutti pe parcursul anilor 2021 și 2022.

Pachetul I-Save include:

– Motor D13TC (Turbo Compound) de 460 CP (2.600 Nm) sau 500 CP (2.800 Nm)
– Punți spate eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil
– Oprirea motorului la ralanti
– I-Cruise cu I-Roll, care ajustează viteza pentru a menține un consum de combustibil scăzut
– Pompă de servodirecție cu debit variabil
– I-See cu hărți actualizate
– I-Shift cu software optimizat pentru operațiuni de transport pe distanțe lungi.

Adaugati comentariu