Autospeciale MAN TGM 4×4 de stingere a incendiilor de pădure pentru IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a intrat în posesia primelor 10 autospeciale MAN TGM 4x4 de stingere a incendiilor de pădure, din cele 30 finanțate prin proiectul european VIZIUNE 2020. Camioanele au fost distribuite inspectoratelor din județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sălaj, Cluj și Maramureș.
Autospeciale MAN TGM 4x4 de stingere a incendiilor de pădure pentru IGSU

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciale MAN TGM 4x4 de stingere a incendiilor de pădure pentru IGSUAutospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială, care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Toate autospecialele MAN TGM 18.320 4×4 care au intrat în dotarea IGSU au tracțiune integrală permanentă, pot transporta 3.000 litri apă și sunt echipate cu tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție.

Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

Adaugati comentariu