Grupul Daimler se reorganizează

Acționarii Daimler AG au aprobat cu largă majoritate ca Grupul Daimler să fie reorganizat, unind în aceeași structură diviziile de camioane și autobuze.
Grupul Daimler se reorganizeaza

Astfel, începând de la 1 noiembrie 2019, grupul Daimler va avea o structură nouă. De la acea dată, Mercedes-Benz AG va fi responsabilă pentru actualele divizii Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans. De asemenea, diviziile Daimler Trucks și Daimler Buses vor fi reunite în Daimler Truck AG. Noua structură va fi adoptată și în România.

Daimler Financial Services AG, care funcționa deja independent, va fi redenumită de la 24 iulie 2019 Daimler Mobility AG. Cele două companii noi, Mercedes-Benz AG și Daimler Truck AG, precum și Daimler Mobility AG, vor avea sediul central la Stuttgart.

”Acționarii Daimler AG au aprobat planurile noastre pentru o structură nouă, modernă, pentru Grupul Daimler. Avem ambiția de a fi lideri în noua eră a mobilității. Este nevoie de un grad înalt de inovație și agilitate pentru a reacționa rapid la aceste schimbări. Noua structură va răspunde mai bine la nevoile pieței și ale clienților”, a declarat Manfred Bischoff, președinte al Consiliului de Supraveghere al Daimler AG.

Daimler AG, ca o companie mamă listată public, va asigura funcțiile de guvernanță, strategie și control și va asigura servicii pentru întreg grupul. Cu trei entități puternice sub o singură umbrelă, Grupul Daimler va fi mai flexibil și mai concentrat. Cu noua structură, Daimler vrea să le ofere diviziilor o libertate antreprenorială mai mare, o orientare mai bună spre piață, iar cooperarea să devină mai ușoară și mai rapidă.

Adaugati comentariu