Grupul Daimler se reorganizeaza
Home Autobuze Grupul Daimler se reorganizează
AutobuzeCamioaneNoutati

Grupul Daimler se reorganizează

8

Acționarii Daimler AG au aprobat cu largă majoritate ca Grupul Daimler să fie reorganizat, unind în aceeași structură diviziile de camioane și autobuze.Astfel, începând de la 1 noiembrie 2019, grupul Daimler va avea o structură nouă. De la acea dată, Mercedes-Benz AG va fi responsabilă pentru actualele divizii Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans. De asemenea, diviziile Daimler Trucks și Daimler Buses vor fi reunite în Daimler Truck AG. Noua structură va fi adoptată și în România.

Daimler Financial Services AG, care funcționa deja independent, va fi redenumită de la 24 iulie 2019 Daimler Mobility AG. Cele două companii noi, Mercedes-Benz AG și Daimler Truck AG, precum și Daimler Mobility AG, vor avea sediul central la Stuttgart.

”Acționarii Daimler AG au aprobat planurile noastre pentru o structură nouă, modernă, pentru Grupul Daimler. Avem ambiția de a fi lideri în noua eră a mobilității. Este nevoie de un grad înalt de inovație și agilitate pentru a reacționa rapid la aceste schimbări. Noua structură va răspunde mai bine la nevoile pieței și ale clienților”, a declarat Manfred Bischoff, președinte al Consiliului de Supraveghere al Daimler AG.

Daimler AG, ca o companie mamă listată public, va asigura funcțiile de guvernanță, strategie și control și va asigura servicii pentru întreg grupul. Cu trei entități puternice sub o singură umbrelă, Grupul Daimler va fi mai flexibil și mai concentrat. Cu noua structură, Daimler vrea să le ofere diviziilor o libertate antreprenorială mai mare, o orientare mai bună spre piață, iar cooperarea să devină mai ușoară și mai rapidă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...