Cum putem reduce investiția în utilaje agricole

Cum putem reduce investiția în utilaje agricole

Agricultorii se confruntă cu o mulțime de probleme, de la cele pe care nu le pot controla sau preveni, vorbim aici despre fenomenele meteorologice, până la cele asupra cărora dețin cât de cât controlul, cum ar fi utilajele agricole pe care le folosesc. Și aici lucrurile sunt destul de complicate, din cauza prețurilor ridicate ale acestora în comparație cu un buget destul de limitat al agricultorilor. Haide să vedem în continuare ce soluții de reducere a investiției în aceste utilaje au la dispoziție cei care lucrează în agricultură.Una dintre metode este achiziționarea de utilaje agricole second hand. Utilajele noi pot fi extrem de costisitoare, însă pot fi achiziționate și utilaje folosite, de care alți agricultori nu mai au nevoie. Pot fi găsite o mulțime de astfel de utilaje prin anunțuri online la mica publicitate. Asta nu înseamnă că utilajele respective nu se află în stare buna de funcționare, ci doar că deținătorii lor fie nu mai au nevoie de ele, fie au decis să facă un upgrade la modele mai noi. Vânzându-le altor agricultori care au nevoie de ele, își vor recupera astfel o parte din investiție.

Cei care își vând utilajele agricole prin anunțuri online oferă și posibilitatea de a testa respectivele utilaje, astfel că nu vom risca să achiziționăm produse care nu sunt într-o stare bună de funcționare. În plus, putem avea plăcuta surpriză de a găsi și utilaje noi prin anunțuri online, comercializate de distribuitori care doresc să evite costurile pe care le presupune vânzarea utilajelor respective pe canale tradiționale, putând oferi astfel un cost mai mic. Iar în cazul utilajelor second hand, prețul este de cele mai multe ori negociabil, astfel că agricultorii pot face o economie semnificativă.

Tot pe site-urile de publicitate online putem găsi și piese de schimb pentru utilajele agricole pe care le deținem. Va fi astfel mai ușor să intrăm în posesia lor și să le achiziționăm la un preț mai mic. În plus, putem găsi și firme sau persoane fizice care oferă servicii de reparații, la fel, la prețuri mai mici decât cele din piață.

Putem folosi site-urile de publicitate online nu doar pentru achiziționarea de utilaje agricole, ci și pentru vânzarea celor de care nu mai avem nevoie, cu condiția ca acestea să fie în stare bună de funcționare. Altfel, putem să vindem doar anumite piese componente care mai pot fi folosite la repararea altor utilaje.

Iată că există și moduri în care putem face economie atunci când deținem un buget limitat!

Adaugati comentariu