Ce verificări să faci înainte să cumperi un utilaj agricol
Home Vehicule speciale Ce verificări să faci înainte să cumperi un utilaj agricol
Vehicule speciale

Ce verificări să faci înainte să cumperi un utilaj agricol

67

Utilajele agricole sunt esenţiale într-o gospodărie, rolul acestora fiind extrem de bine definit. Chiar dacă preţurile lor pot fi intimidant de mari din partea anumitor comercianţi, investiţia este una sigură pe termen lung, conform spuselor specialiştilor în agricultură. Însă, înainte să cumperi un utilaj agricol, asigură-te că verifici următoarele lucruri!

Ce verificări să faci înainte să cumperi un utilaj agricol

Multitudinea de anunţuri cu utilaje agricole te ajută să găseşti în timp util orice utilaj de care ai nevoie pentru treburile gospodăreşti. Anunţurile sunt complete, vânzătorii dispuşi să îţi ofere toate informaţiile de care ai nevoie, ba chiar să te lase să verifici anumite specificaţii tehnice. Pentru a te ajuta să găseşti utilajul agricol perfect, îţi recomandăm patru verifcări pe care să le faci înainte de orice achziţie.

Verifică motorul. Una dintre cele mai sigure modalităţi prin care poţi verifica motorul este să porneşti utilajul. În momentul pornirii, dacă pe ţeava utilajului iese doar fum negru, asta înseamnă că motorul are o problemă. De asemenea, fii atent cât de repede porneşte motorul şi în cât timp începe să prindă viteză. Aceste acţiuni te vor ajuta să îţi dai seama de puterea motorului.

Scoate joja de ulei. În urma verificării uleiului, îţi vei putea da seama cât de des a fost schimbat uleiul din utilaj. Dacă atunci când scoţi joja, aceasta este neagră ori miroase a ars, atunci înseamnă că uleiul nu a fost schimbat la timp de către proprietarul utilajului. Dacă joja de ulei este gri ori are bule de apă lipite pe ea, înseamnă că uleiul a fost amestecat cu apă.

Verifică gradul de uzură a pieselor componente. În funcţie de această verificare îţi vei da seama cât de mult a fost folosit utilajul. Dacă semenele de uzură sunt vizibile pe pedale, dar şi pe covoraşul din jurul pedalelor, atunci utilajul a fost intens folosit.

Verifică dacă utilajul a fost afectat de foc sau apă. Dacă utilajul a fost revopsit, astfel încât să arate ca nou, atunci acest semn îţi poate arăta că utilajul agricol a fost afectat de foc ori de inundaţii. De asemenea, dacă toate sigiliile şi cauciucurile care fac legătura cu piesele componente sunt înlocuite, şi acesta este un semn că utilajul a fost afectat.

Înainte de orice achiziţie, inspectează cu atenţie şi care este starea părţilor de legătură din zona semiremorcii, a roţilor şi motorului. La orice utilaj care a fost intens folosit, dar pare a fi nou-nouţ şi neafectat deloc de uzură, este posibil ca vânzătorul să îi ascundă anumite defecte. Aşadar, înainte să cumperi un utilaj agricol, învaţă să îţi alegi cu grijă modelul de care ai nevoie!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule speciale

New Holland câștigă Good Design Award

Combina CR11 și tractorul electric T4 de la New Holland sunt câștigătorii...

Vehicule speciale

GAUSSIN începe livrările către AMAZON

GAUSSIN NA, o filială deținută integral de GAUSSIN, un pionier al transportului...

LogisticăVehicule speciale

Linde, noua generație de stivuitoare electrice

Linde propune mai multă putere, confort și durabilitate pentru stivuitoarele electrice de...

Vehicule speciale

Noua fabrică de tractoare de la Arad: lucrările încep anul acesta

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de...