Comandă pentru 128 de autobuze Volvo 7900 Hybrid

Volvo Buses a primt încă o comandă majoră de autobuze hibrid din Bruxelles. Operatorul STIB-MIVB a comandat 128 de unități Volvo 7900 Hybrid.
Comandă pentru 128 de autobuze Volvo 7900 Hybrid

În afară de autobuze, comandă cuprinde și servisarea și întreținerea sistemului de propulsie și a bateriilor. Contractul pentru cele 128 de autobuze 128 Volvo 7900 face parte din acordul cadrul semnat de cele două companii în 2018. De atunci, Volvo a livrat 110 autobuze hibrid pentru transportul public din capitala Belgiei. Noile autobuze vor fi livrate în 2021. Scopul operatorului este de a converti treptat întreaga flotă la propulsie electrică.

”Este îmbucurător că STIB-MIVB și municipalitatea din Bruxelles continuă dezvoltarea unui sistem sustenabil de transport public chiar și în aceste vremuri dificile. Autobuzele noastre hibrid sunt un instrument versatil pentru obținerea unui sistem de transport urban atractiv”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses.

”Rețeaua de autobuze din Bruxelles se dezvoltă rapid pe două axe complementare: tranziția energetică și redesenarea rutelor pentru creșterea ofertei de transport public cu aproape 30% în câteva luni. Flota de autobuze hibrid Volvo ne ajută în această dublă provocare. Suntem fericiți să creștem calitatea serviciilor și să reducem amprenta de carbon cu noile autobuze Volvo 7900 Hybrid”, a spus și Renaud de Saint Moulin, vicepreședinte al STIB-MIVB.

Volvo 7900 Hybrid folosește doar modul electric de la pornire și până la viteze de 20 km/h. La viteze mai mari este activat automat și un mic motor diesel. Bateriile autobuzului sunt încărcate prin recuperarea energiei la frânare, fără a fi nevoie de infrastructură de reîncărcare. Consumul de motorină și emisiile de CO2 sunt mai mici cu 25-40% față de un model diesel echivalent. De asemenea, emisiile de particule și oxizi de azot sunt mai mici cu 50%.

Citește și:

Noua gamă de autobuze hibrid Volvo S-Charge

Volvo Buses lansează autocarul cu etaj Volvo 9700 DD

Volvo Group și Daimler Truck AG vor produce împreună celule de combustie pentru camioane

Cum arată interiorul noului Volvo FH. Vezi toate noutățile!

STB va cheltui peste 12 mil. lei pe asigurări RCA şi Casco pe 1 an

Adaugati comentariu