Primele vehicule eSprinter de serie, livrate către Hermes

La un an după ce primele modele eVito de serie au fost livrate către Hermes Germania, primele vehicule de serie eSprinter produse la fabrica Mercedes-Benz Vans din Düsseldorf au fost integrate în flota aceluiași furnizor de servicii logistice.
Primele vehicule eSprinter de serie, livrate către Hermes

Primele 15 vehicule eSprinter de serie au fost livrate la centrul logistic Hermes din Hamburg, deschis în 2019. Aproape 20% din livrările Hermes din Hamburg se fac cu vehicule electrice.

Noua livrare face parte din parteneriatul strategic dintre Mercedes-Benz Vans și Hermes, semnat în 2017. Colaborarea merge mai departe de dezvoltarea și operarea vehiculelor electrice alimentate cu baterii. Parteneriatul își propune și dezvoltarea unui concept de infrastructură eficientă de încărcare pentru centrele logistice Hermes și servicii IT pentru controlul flotei electrice. Până acum au fost instalate 42 de stații de încărcare la centrul logistic din Hamburg.

Primele vehicule eSprinter de serie, livrate către HermesVehiculele sunt livrate cu contract de leasing de la Mercedes-Benz Bank pe 36 de luni, inclusiv un pachet complet ServiceCare. Acesta include toate reparațiile și operațiunile de întreținere, piesele de schimb și reparațiile preventive în rețeaua Mercedes-Benz.

Modelele eSprinter livrate către Hermes sunt versiuni furgon cu plafon înalt de 3,5 tone. Sistemul de propulsie electrică generează 85 kW și 300 Nm. Bateria de 47 kWh oferă o autonomie de până la 168 km, iar sarcina utilă maximă este de 891 kg. Bateriile port fi încărcate de la 10% la 80% în aproximativ 25 de minute. Deoarece bateriile sunt plasate sub podea, spațiul de marfă rămâne de 11 metri cubi.

Citește și:

Hermes va testa primul Mercedes-Benz eActros

A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz eSprinter, testat cu succes la Cercul Polar

Test drive – Mercedes-Benz Sprinter L3H2

Test: Cât consumă noul Sprinter cu tracțiune față

Adaugati comentariu