Camioanele Nikola vor folosi celule de combustie General Motors
Home Camioane Camioanele Nikola vor folosi celule de combustie General Motors
CamioaneTehnologie

Camioanele Nikola vor folosi celule de combustie General Motors

46

Nikola Corporation a semnat un memorandum de înțelegere cu General Motors pentru integrarea sistemului de celule de combustie GM Hydrotec în camioanele Nikola.Potrivit termenilor acordului, cele două companii vor lucra împreună pentru a integra celulele de combustie Hydrotec produse de General Motors în camioanele Nikola din clasele 7 (tonaj mediu) și 8 (tonaj greu).

După cum a anunțat și anterior, Nikola își propune să înceapă testarea primelor prototipuri FCEV cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen până la sfârșitul anului 2021. Se prevede că prototipurile FCEV beta vor începe testele în prima jumătate a anului 2022. În plus, Nikola și General Motors vor discuta despre posibilitatea de a utiliza sistemele de baterii Ultium produse de GM pe camioane electrice medii și grele.

”Suntem încântați să facem acest pas important alături de GM. Camioanele grele rămân activitatea noastră de bază și suntem 100% concentrați pe respectarea etapelor propuse în dezvoltarea modelelor electrice cu baterii și celulă de combustie. Credem că hidrogenul va deveni treptat din ce în ce mai important pentru transportul pe distanțe lungi”, a declarat Mark Russell, CEO al Nikola.

Acordul dintre Nikola și GM va fi negociat în continuare pentru a ajunge la o formă definitivă acceptabilă pentru ambele părți. Memorandumul de înțelegere nu include subiecte despre care s-a discutat anterior, precum cedarea unei părți din acțiunile Nikola sau dezvoltarea pick-up-ului Nikola Badger. Nikola a renunțat la programul Badger, care era dependent de un parteneriat OEM, și va rambursa toate sumele depuse ca avans pentru comenzi.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...