Nikola a prezentat calendarul lansărilor noilor camioane

Nikola Corporation, compania americană care își propune să devină lider mondial în transportul fără emisii, a prezentat calendarul lansărilor noilor sale camioane electrice cu baterii și celulă de combustie.
Nikola a prezentat calendarul lansărilor noilor camioane

Strategia și viziunea Nikola se compune din trei unități: Camioane, Energie și Powersports. Divizia Camioane va dezvolta și comercializa camioane grele electrice, în versiuni BEV (cu baterii) și FCEV (cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen). Divizia Energie va dezvolta și construi o rețea de alimentare cu hidrogen, iar unitatea Powersports va dezvolta vehicule electrice recreaționale.

Calendarul lansărilor Nikola Corporation

  • Q4 2020: finalizarea primelor prototipuri Tre BEV, începerea testelor Tre BEV, completarea fabricii din Ulm, anunțarea unei colaborări pentru stații de alimentare cu hidrogen
  • Q1 2021: producția lotului doi de camioane de test Tre BEV
  • Q2 2021: începerea lucrărilor la prima stație comercială de alimentare cu hidrogen
  • Q3 2021: completarea facilității de asamblare din Ulm
  • Q4 2021: începerea producției de serie Tre BEV în Ulm, finalizarea fazei 1 la fabrica din Coolidge (Arizona)
  • Q2 2022: începerea testelor cu prototipuri de camioane FCEV, începerea producției Tre BEV în Coolidge
  • Q2 2023: finalizarea fabricii din Coolidge
  • Q4 2023: începerea producție de camioane FCEV

Primul lot de prototipuri Nikola Tre BEV va fi gata la fabrica din Ulm în următoarele săptămâni. Prototipurile vor fi apoi testate, mai întâi pe bancul de probe, iar apoi pe drumurile publice din Germania. Producția de serie și livrarea primelor modele Tre BEV sa va face înainte de finalul lui 2021.

Nikola estimează că va începe să producă prototipuri de camioane electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen înainte de finalul anului 2021. Se prevede că prototipurile FCEV beta vor începe testele în prima jumătate a anului 2022.

Bosch susține Nikola atât cu expertiza în ce privește rotoarele, statoarele și invertoarele, dar și integrarea modulelor de celule de combustie în camioane.

Adaugati comentariu