Mai multe autobuze Solaris cu hidrogen în Olanda

Filiala din Olanda a operatorului Arriva a comandat 10 unități Solaris Urbino 12 hydrogen, autobuze electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen.
Mai multe autobuze Solaris cu hidrogen în Olanda

Autobuzele de 12 metri lungime vor fi livrate în cursul acestui an în provincia Gelderland, cea mai mare din Olanda, cu 2 milioane de locuitori. Arriva va începe operarea acestor vehicule în luna decembrie, în regiunea Achterhoek și orașele Zutphen și Apeldoorn.

La finalul anului trecut, autoritățile din Gelderland au anunțat că vor participa la programul european JIVE2 (Joint Initiative For Hydrogen Vehicles Across Europe). Scopul acestui program este creșterea numărului de autobuze alimentate cu hidrogen în transportul public, oferind subvenții de 148.000 de euro pentru un vehicul. În toată Europa se vor acorda subvenții pentru 152 de autobuze, în 14 regiuni din Europa.

Cele 10 autobuze Solaris alimentate cu hidrogen vor înlocui modele diesel și vor circula aproximativ 1 milion de kilometri pe an. Autobuzele produc energie electrică în celule de combustie, prin procesul de electroliză inversă, cu emisii de căldură și abur. Energia este transferată direct la sistemul de propulsie, care consistă într-o axă cu motoare electrice. În plus, autobuzele dispun și de baterii Solaris High Power. Pe plafon vor fi instalate rezervoare de hidrogen cu o capacitate totală de 1.560 de litri.

Autobuze Solaris cu hidrogen în Olanda

Ficare autobuz poate transporta 85 de pasageri, dintre care 37 pe scaune. Ele vor avea o configurație a ușilor 1-2-0, aer condiționat, monitorizare CCTV și un sistem modern de informare a pasagerilor. Aceștia vor dispune și de prize USB, iar la ușa din mijloc va fi instalată o rampă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Șoferul va dispune de scaun cu încălzire și ventilare, parbriz încălzit electric și numeroase sisteme de asistență. Printre acestea, sistemul MirrorEye care înlocuiește oglinzile cu camere video, sau Mobileye Shield+ , care minimizează riscul de coliziune cu pietoni sau bicicliști.

Arriva va construi și stații de alimentare cu hidrogen până în decembrie 2021. De la lansarea din iunie 2019, Urbino 12 hydrogen a primit comenzi din pentru 69 de unități, din Olanda, Germania, Italia și Suedia.

Adaugati comentariu