Gebrüder Weiss folosește, de la 25 ianuarie, un camion cu hidrogen Hyundai XCIENT Fuel Cell
Home Camioane Camion cu hidrogen Hyundai XCIENT pentru Gebrüder Weiss
CamioaneTehnologie

Camion cu hidrogen Hyundai XCIENT pentru Gebrüder Weiss

50

Gebrüder Weiss folosește, de la 25 ianuarie, un camion cu hidrogen Hyundai XCIENT Fuel Cell în operațiunile sale din Elveția.

Hyundai XCIENT Fuel Cell este un camion de 36 de tone (cu remorcă), conceput pentru transportul a aproximativ 25 de tone de mărfuri. Modelul electric alimentat cu hidrogen ”curat” are o autonomie de aproximativ 600 de kilometri. Gebrüder Weiss va utiliza camionul cu hidrogen Hyundai XCIENT pentru un client din sectorul energiei regenerabile.

Camionul este pus în mișcare de un motor electric de 350 kW (470 CP). În loc de poluanți, pe țeava de eșapament sunt eliminați doar vapori de apă. Rețeaua elvețiană de stații de alimentare cu hidrogen este încă în curs de dezvoltare, dar este suficientă pentru a permite utilizarea unor astfel de vehicule în tot estul țării.

”Suntem mândri că suntem printre primii din lume care primesc aceste vehicule. Vedem camionul alimentat cu hidrogen ca o alternativă viabilă la alte tehnologii care există astăzi și, având în vedere infrastructura, intenționăm să-l folosim în viitor și în Austria și sudul Germaniei”, a declarat Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss.

Pentru Gebrüder Weiss, utilizarea hidrogenului reprezintă încă un pas către testarea tehnologiilor ecologice în operațiunile logistice de zi cu zi. Compania folosește deja mai multe camioane cu gaz în Austria, Germania și Serbia, precum și camioane complet electrice în Viena și Graz. Gebrüder Weiss este, de asemenea, membru al asociației H2 Mobility Switzerland, care a proiectat și implementat primul ecosistem din lume pentru utilizarea practică a hidrogenului la alimentarea vehiculelor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...