Autobuzul Solaris cu hidrogen: noi teste și prima comandă

După premiera din luna iunie, de la Global Public Transport Summit UITP din Stockholm, autobuzul electric alimentat cu hidrogen Solaris Urbino 12 hydrogen a fost testat timp de câteva săptămâni de operatori din Austria și Italia. Acum și operatorii din Germania vor încerca noul model.
Noi teste și prima comandă pentru autobuzul Solaris cu hidrogen

Cel mai nou model Solaris a fost primit cu un interes uriaș de potențialii clienți, care l-au solicitat pentru teste în mai multe orașe europene. În August, Solaris Urbino 12 hydrogen a fost testat în Austria, în Graz și Klagenfurt, iar apoi în orașul italian Bolzano. În următoarele săptămâni autobuzul Solaris alimentat cu hidrogen va merge în Germania, unde va fi testat de operatori de transport public din Frankfurt, Koln și Wuppertal.

În timpul Congresului UITP din iunie, reprezentanții Regiei Autonome de Transport din Paris (RATP) și Solaris au semnat un contract pentru închirierea și testarea autobuzului cu hidrogen. Testele se vor desfășura în 2020, timp de câteva săptămâni, pe o rută regulată de transport public.

Solaris a primit și prima comandă pentru modelul Urbino 12 hydrogen. Operatorul italian SASA Bolzano a fost mulțumit de rezultatele testelor și a comandat 12 unități, care vor fi livrate la finalul anului 2021.

Noul model vine în întâmpinarea municipalităților care încearcă să reducă emisiile generate de transportul public. Solaris are astfel în portofoliu un autobuz cu adevărat cu zero emisii. Singurele emisii generate de funcționarea lui Urbino 12 hydrogen sunt căldura și aburul, acesta fiind unul dintre cele mai ecologice autobuze disponibile în prezent.

Urbino 12 hydrogen este echipat cu o celulă de combustie de ultimă generație, care acționează ca o mică centrală electrică alimentată cu hidrogen. Datorită acestei tehnologii, autobuzul electric poate să parcurgă până la 350 km cu un singur plin de hidrogen. Într-o celulă de combustie alimentată cu hidrogen, energia electrică este generată prin procesul de electroliză inversă și apoi transferată direct la motorul electric, fără a mai fi nevoie de baterii grele și costisitoare.

Adaugati comentariu