Autobuze gigant Mercedes-Benz în Suedia

23 de autobuze gigant Mercedes-Benz CapaCity L, de 21 de metri lungime, vor fi folosite în curând pe drumurile din regiunea Goteborg (Suedia).
Autobuze gigant Mercedes-Benz în Suedia

După teste extinse, autobuzele articulate extra-lungi CapaCity L de la Mercedes-Benz au primit aprobarea pentru a fi folosite în operațiuni de transport public în Goteborg (Suedia). TÜV Rheinland a confirmat că aceste autobuze gigant Mercedes cu 4 axe îndeplinesc toate cerințele Autorității Suedeze de Transport în ce privește stabilitatea laterală.

Modelul Mercedes-Benz CapaCity L are 21 de metri lungime și poate găzdui până la 191 de pasageri, fiind ideal pentru orașele mari cu rute de autobuz extrem de aglomerate. Aceste calități au convins operatorul Transdev să comande 23 de unități CapaCity L. Livrările au început deja și primele autobuze vor fi folosite pe străzile din Goteburg înainte de finalul acestui an.

Înainte de a lansa comanda, autobuzul a fost supus unor serii de teste de manevrabilitate, la diverse stări de încărcare. Cel mai lung autobuz Mercedes-Benz s-a dovedit foarte stabil, inclusiv la viteze de 80 km/h. Sistemul ATC care controlează articulația este în mare parte responsabil pentru această stabilitate.

Citește și:

Marea Britanie va interzice vânzările de mașini noi pe benzină şi motorină din 2030

125 de autobuze MAN alimentate cu biogaz în Norvegia

Adaugati comentariu