125 de autobuze MAN alimentate cu biogaz în Norvegia

Locuitorii și turiștii din Bergen, al doilea cel mai mare oraș din Norvegia, pot călători acum într-un mod ecologic, la bordul unuia dintre cele 125 de autobuze MAN Lion’s City alimentate cu biogaz.
125 de autobuze MAN alimentate cu biogaz în Norvegia

Orașul Bergen este cunoscut în întreaga lume ca ”inima fiordurilor”, fiind amplasat între fiordurile Hardangerfjord și Sognefjord, unele dintre cele mai mari din Nrvegia. Orașul inclus în patrimoniul mondial UNESCO este înconjurat de munți și păduri, fiind într-o armonie perfectă cu natura.

“Autobuzele noastre se potrivesc perfect cu mediul înconjurător în acest oraș port. Modelul MAN Lion’s City, comandat de operatorul local Tide Buss AS, este alimentat cu biogaz și cele 125 de unități vor deservi partea de nord a regiunii Bergen din Norvegia”, spune Rudi Kuchta, directorul departamentului autobuze și autocare în cadrul MAN Truck & Bus.

Tide Buss a comandat 54 de autobuze MAN Lion’s City G, articulate, cu o lungime de 18 metri și echipate cu motorul pe gaz E2876 LUH. Autobuzul oferă un spațiu generos pentru 49 de pasageri. Compania a comandat și 50 de Lion’s City de 12 metri. care oferă spațiu pentur 37 de pasageri. și 21 de autobize Lion’s City L LE. Având o lungime de 14,7 metri, aceste autobuze sunt echipate cu un motor de 310 CP (E2876 LUH) și oferă locuri pentru 49 de pasageri.

Toate vehiculele corespund standardelor de emisii Euro 6D și sunt echipate cu cele mai noi sisteme de asistență și siguranță pentru șofer și pasageri. Această nu este prima comandă făcută de Tide Buss AS, colaborarea dintre compania norvegiană și MAN Truck & Bus începând în 2003. Atunci au fost livrate 6 troleibuze, iar de atunci cele două companii și-au intensififcat colaborarea. Anul trecut MAN a livrat 84 de autobuze Lion’s City pe care operatorul le exploatează în Trondheim. În total, Tide Buss AS operează aproape 400 de vehicule de la MAN Truck & Bus.

Adaugati comentariu