Scania V8 redevine cel mai puternic motor montat pe un camion de serie

Scania a anunțat oficial că va prezenta la 28 septembrie o nouă versiune a motorului său V8 de 16 litri, care va redeveni astfel cel mai puternic motor diesel montat pe un camion de serie.
Scania V8 redevine cel mai puternic motor montat pe un camion de serie

Zvonurile privind apariția unei noi versiuni de top Scania V8 au apărut în această vară, când pe internet s-au publicat imagini cu o cabină Scania cu indicativul 770 S. În prezent, cel mai puternic motor Scania este de 730 CP (3.500 Nm), iar cel mai puternic motor european este Volvo D16K, de 750 CP.

Scania a anunțat deja în acest an că nu va renunța la dezvoltarea motorului său V8, într-o perioadă în care se vorbește tot mai mult despre carburanți alternativi și electrificare. În acel articol se menționa că viitorul Scania V8 va însemna și mai multă putere.

Decizia este oarecum normală, deoarece tot mai multe țări europene permit combinații mai lungi și mai grele. De exemplu, Suedia a crescut tonajul maxim permis de la 64 la 74 de tone, iar Finlanda chiar la 76 de tone. Olanda începe să testeze și ea combinații de 72 de tone, cu două semiremorci normale. Iar Spania permite greutăți de 70 de tone.

Clar este că Scania V8 va redeveni, cel puțin pentru o perioadă, cel mai puternic motor montat pe un camion de serie. Nu se știe însă clar câți cai putere va avea noua versiune. Deși imaginile spion indicau 770 CP, în comunicarea oficială a Scania se lasă de înțeles că noua versiune ar putea avea 780 CP. Adevărul îl vom afla mâine.

Adaugati comentariu